Een individuele rondreis door Chili op maat

Een individuele rondreis door Chili op maat

Chili is het meest lang gestrekte land ter wereld en kent daardoor een extreem diverse natuur. In het zuiden wordt het land gekenmerkt door enorme gletsjers en prachtige meren en in het noorden door de droogste woestijn ter wereld. Wie afreist naar Chili staat een bijzondere reis te wachten met veel extremen. Het is dan ook verstandig om voor alle typen weer kleding mee te nemen.

bezienswaardigheden uitgelicht

Maak prachtige wandelingen

In het zuiden van Chili geniet je van de prachtige uitgestrekte natuur afgewisseld met een ruig berglandschap. Zo kun je er bijvoorbeeld één of meerdere dagen op uit trekken in het nationaal park Torres del Paine waar je rondwandelt tussen de prachtige rotsformaties en een bezoek kunt brengen aan de “Grey Glacier”, een prachtige gletsjer die uitkomt op een donker, grijs, meer.

Reis je nog iets verder zuidelijk door, dan kun je in de meest zuidelijk gelegen stad van Chili (Punta Arenas) een bezoek brengen aan de pinguïns. Nabij deze stad waggelen er meer dan 100.000 pinguïns rond.

Patagonië

Puerto Montt

Rijd rond in het merengebied van chili

Tussen Patagonië en Santiago in ligt een gebied met prachtige meren. Veelal startend vanuit Puerto Montt kun je hier prachtige routes rijden over bochtige, soms onverharde wegen, langs bossen, prachtige meren, rivieren en watervallen. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken, maar ook al vanuit de auto kun je veel van het natuurschoon ontdekken. Aangezien de temperaturen hier iets aangenamer zijn dan in Patagonië lukt het in sommige jaargetijden soms om zelfs een heerlijke duik te nemen in één van de meren.

Tongariro

De hoofdstad Santiago en een bezoek aan het strand

Wanneer je door de straten van Santiago loopt, voel je veel warmte over je heen. Het is een stad die aan de ene kant westers aandoet en aan de andere kant een zekere kalmte over zich heen heeft. Het is een stad met een oud, koloniaal centrum, vanuit waar je op heldere dagen continu de Andes op de achtergrond ziet.

Vanuit Santiago is het slechts een anderhalf uur rijden naar Valparaiso, een hippe stad met veel kunstenaars en schrijvers. Dit valt gelijk op wanneer je hier rondloopt door de vele kleuren en muurschilderingen die je er ziet. Valparaiso heeft tevens een heerlijk strand, waar je helemaal tot rust kunt komen.

Santiago

De droogste woestijn op aarde

Wanneer je verder doortrekt naar het Noorden en uitstapt in San Pedro de Atacama voel je gelijk dat het hier heel anders is. Aangekomen in een gebied gelegen op ongeveer 2500 meter hoogte, merk je gelijk dat je met lopen veel sneller buiten adem bent, en het is hier ook een stuk warmer. De omgeving is hier heel bijzonder, soms lijkt het net alsof je op een andere planeet terecht bent gekomen.

In de omgeving van San Pedro kun je een bezoek brengen aan de Atacama zoutvlakten, diverse geisers, de Lincancabur volkaan en één van de vele valleien, waar je het gevoel hebt dat je op de maan terecht bent gekomen!

San Pedro

Hieke van Baarle
Hieke van Baarle
Wij zijn terug van een fantastische rondreis met ons gezin door Costa Rica. Faraway Travel heeft voor ons last minute een prachtige reis samengesteld en alles tot in de puntjes geregeld, van vluchten, tot accomodaties en excursies. Een perfecte mix tussen activiteiten en ontspanning. Alles was overzichtelijk in een leuk boekje geplaatst. Wat ook fijn was was de app waarmee we tijdens de vakantie altijd contact op konden nemen. Onze volgende verre reis wordt zeker weer bij Wendy en Lenny geboekt, we kijken er nu al naar uit.
Charlotte Vanden Bukcke
Charlotte Vanden Bukcke
Onze reis (3 weken) naar Hawaii was onze allereerste ervaring met een reisorganisatie. We verbleven op 3 eilanden: Oahu, Maui en Kauai, met telkens een huurauto. Op elk eiland verbleven we een 6-tal dagen. We maakten al meerdere grote en lange reizen naar verre bestemmingen zonder reisorganisatie. De zorgvuldig op maat uitgestippelde reisroute en het persoonlijk contact met Wendy vooraf en tijdens de vakantie overtuigden ons om in de toekomst ook voor Faraway te kiezen! Alles was tiptop geregeld op een leuke manier. Vooraf kregen we thuis een reisdagboekje van onze rondreis: leuk geschreven en dag per dag uitgestippeld. Alle noodzakelijke en praktische info over huur van auto's, logies, binnenlandse vluchten, toegangstickets voor nationale parken, excursies, ... lees je in het reisdagboekje en verliep ter plaatse vlot. Onderweg informeerde Wendy ons over wijzigingen, aanvullende info, … en ze zorgde voor de check-in van de binnenlandse vluchten. Echt een luxe! En bij thuiskomst vonden we een mooi kaartje van Wendy in onze brievenbus. Ivo en Charlotte, maart 2024
petra franssen
petra franssen
Enorm genoten van onze reis door Namibië, Botswana & Zimbabwe!! Take me back :))) Het was allemaal weer geweldig georganiseerd!
Bram Van stiphout
Bram Van stiphout
Wij (mijn broer en ik) zijn in januari 2024 naar nieuw-Zeeland geweest georganiseerd door faraway Travel. Hier bij zijn we begonnen met een gesprek met Wendy om te bepalen wat voor reis het wordt en wat wij graag wilden zien en doen samen met de suggesties die Wendy nog had is hier uit een route gemaakt voor onze geheel op maat gemaakte reis. En kunnen wij dan ook terug kijken op een geslaagde vakantie. Faraway stond tijdens onze gehele reis voor ons klaar en alles was top geregeld.
E C
E C
Our Experience with Faraway Travel ( and particularly Wendy) has been amazing. The level of service is very high. Wendy listened carefully to our needs, our wishes and our budget... and she delivered a trip that was exiting our expectations. Of course the choice of destination also helped in making us so happy with the outcome. We went to Costa Rica and this country is magical in many ways... Totally recommend both the destination and Faraway as a travel agency. :-)
niels kokx
niels kokx
We hebben een fantastische reis gemaakt door Argentinië en Faraway travel heeft hiervoor een hele mooie planning samengesteld op basis van alle wensen die we hadden. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Faraway travel is heel persoonlijk, blijft in contact (zowel voor als tijdens de reis) en met de goed uitgeschreven planning per dag begint de voorpret als je het boekje uit de brievenbus haalt. We zouden het iedereen aanraden!
Geert Zweistra
Geert Zweistra
In 1 woord TOP ervaring met Faraway Travel! Erg last minute hebben wij een rondreis aangevraagd op de Azoren, Wendy heeft dit in een zeer korte tijd kunnen regelen. We merkten dat ze er gelijk op zat en hield goed contact met ons. De reis zelf was echt heel fijn geregeld, alles was er... van vluchten, overtochten tot het verhuur van de auto's en dat precies zoals wij dat wilden. Aangezien het onze verkapte huwelijksreis was had ze een leuk flesje bubbels geregeld in het hotel en bij thuiskomst kregen we ook nog een leuke verrassing. Al met al was het geweldig. Heb je vragen op je reis? Wordt er vrij direct op gereageerd en geanticipeerd. We gaan zeker nog een keer boeken met Faraway Travel.
Marco Van Wegen
Marco Van Wegen
Afgelopen week hebben wij een mooie rondreis laten verzorgen door faraway travel (geholpen door Wendy), en het was ons ontzettend goed bevallen. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en het budget wat wij ter beschikking stelde voor een korte vakantie. Alles word goed voor je geregeld, zelfs het inchecken van het vliegtuig zowel de heen als terugreis. Je krijgt voordat de vakantie begint een boekje toegestuurd waarin alles staat wat je per dag allemaal gaat doen en waar je overnachtingen bijvoorbeeld zijn, ook staan hier eventueel de tickets in van een eventuele excursie. Hier kan de voorpret al beginnen. Wij hebben een hele mooie 6 daagse rondreis gedaan door IJsland met een eigen huurauto. Wij deden de Route de Golden circle. Zo konden wij in een korte tijd toch een aantal hoogtepunten zien van IJsland.( vele watervallen de een nog mooier dan de ander, vele geisers, ijsschotsen warmwaterbronnen en nog veel meer) hadden op onze route 3 verschillende verblijfplaatsen waarvan 2 hostels en 1 B&B. De dag dat je ging vertrekken naar het volgende adres zorgden faraway ervoor dat je die dag ook langs alle bezienswaardigheid kwam die op de route lagen. Zo ging er geen dag verloren. De afstanden waren ook niet groot. Wat een leuke verrassing was bij thuiskomst was dat je een leuk kaartje kreeg. Kortom wij komen zeker nog een keer terug bij Wendy (faraway travel) Bedankt voor deze mooie bijzondere reis!
Jet van Beuningen
Jet van Beuningen
Een hele fijne reis naar de Azoren geboekt bij Faraway Travel. Goed contact met Wendy en alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Heel persoonlijk contact, ook tijdens de reis, ontzettend fijn! Zou een reis met Faraway Travel zeker aanraden!
Selma De Jongh
Selma De Jongh
In augustus 2023 hebben wij als twee bevriende stellen een rondreis door IJsland gemaakt. De voorpret begon al tijdens het intakegesprek met Wendy. Het gesprek verliep in een prettige sfeer en Wendy heeft onze wensen goed geïnventariseerd. Al snel volgde een gedetailleerd uitgewerkt voorstel waar we nauwelijks wat aan veranderd hebben. Onze reis kregen we daarna in een mooi samengesteld boekje waarin we van dag tot dag alle informatie bij de hand hadden. De reis was fantastisch, we hebben veel gezien en ondernomen. Een hele mooie ervaring in een prachtig en bijzonder land, die we niet snel zullen vergeten. Wij kunnen Faraway Travel zeker aanraden. Het is een kleinschalig reisbureau dat staat voor een persoonlijke benadering, makkelijk benaderbaar is en je als reiziger zoveel mogelijk ontzorgt! Jan en Selma

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Chili met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Chili met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Chili op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Chili aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.