Een individuele rondreis door Vietnam op maat

Vietnam is een ontzettend veelzijdige bestemming met een rijke geschiedenis. En dat merk je overal! Tijdens een vakantie naar Vietnam kom je in aanraking met de drukke Aziatische cultuur in de steden. Je komt volop tot rust in de groene binnenlanden. In het zuiden heeft Vietnam een aantal prachtige stranden. Of reis af naar het Vietnamese Phu Quoc om jouw rondreis naar Vietnam op een eiland af te sluiten!

Geïnteresseerd in een reis naar Vietnam?

bezienswaardigheden uitgelicht

Tussen de rijstvelden

Wanneer je de drukte van de stad achter je laat en vertrekt naar het noordwesten van Vietnam, kom je terecht in een zee van rust. Sapa, één van de bekendste bergdorpjes van Vietnam. Sapa staat bekend om de prachtige vergezichten, uitgestrekte groene rijstvelden en prachtige valleien. De omgeving is enorm cultuurrijk en ideaal om een aantal prachtige wandelingen te maken. Hou je niet van wandelen? Ook dan is het een bijzondere kans om voor een paar dagen naar Sapa te trekken. Je kan de prachtige natuur te bewonderen en de inheemse cultuur te verkennen.

Sapa

Halong Bay

2000 eilandjes met hoge rotsformaties

Tijdens een vakantie naar Vietnam kan een bezoek aan Halong Bay, of één van de andere nabijgelegen baaien, niet ontbreken. Halong bay bestaat uit meer dan 2000 eilandjes die door de hoge rotsformaties ver boven het blauwgroene water uitsteken. Je kunt tijdens jouw rondreis naar Vietnam ervoor kiezen om een tour op een traditionele boot te maken. Gedurende twee dagen vaar je dan tussen de prachtige rotsformaties, bezoek je eeuwenoude grotten en geniet je van heerlijke maaltijden en een prachtig uitzicht. Vanuit Faraway brengen we meestal een bezoek aan één van de baaien náást Halong Bay, omdat deze een stuk minder toeristisch is en misschien nog wel mooier is.

 

Tongariro

De vietnamese Hooglanden

Wanneer je wat langer naar Vietnam gaat kun je ervoor kiezen om een aantal dagen de hooglanden van Vietnam in te trekken. Je reist dan in een aantal dagen van het plaatsje Hoi An naar het plaatsje Mui Ne, via de Ho Chi Minh trail. De Ho Chi Minh Trail had tijdens de Vietnamoorlog een belangrijke functie, omdat zij Noord- en Zuid Vietnam met elkaar verbond via Laos en Cambodja en zo het Nationaal Front voor de Bevrijding van Zuid-Vietnam kon bevoorraadden. Tijdens een tour door het binnenland breng je een bezoek aan kleine dorpjes, een oude Amerikaanse luchtbasis , een oud hooggelegen slagveld, prachtige meren, en nog veel meer!

Ho Chi Minh trail

Waar de tijd lijkt stil te staan

Al varend in een klein, houten bootje, over de Mekong Delta, heb je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Hier maak je kennis met het leven dat zich met name afspeelt op het water. Ondanks dat de rest van Vietnam in een snel tempo ontwikkelt, lijkt het alsof de tijd hier stil staat. Mensen leven hier zoals zij dat al eeuwen doen en verhandelen hun eigen groene en fruit op drijvende markten.

 

Mekong Delta

Hieke van Baarle
Hieke van Baarle
Wij zijn terug van een fantastische rondreis met ons gezin door Costa Rica. Faraway Travel heeft voor ons last minute een prachtige reis samengesteld en alles tot in de puntjes geregeld, van vluchten, tot accomodaties en excursies. Een perfecte mix tussen activiteiten en ontspanning. Alles was overzichtelijk in een leuk boekje geplaatst. Wat ook fijn was was de app waarmee we tijdens de vakantie altijd contact op konden nemen. Onze volgende verre reis wordt zeker weer bij Wendy en Lenny geboekt, we kijken er nu al naar uit.
Charlotte Vanden Bukcke
Charlotte Vanden Bukcke
Onze reis (3 weken) naar Hawaii was onze allereerste ervaring met een reisorganisatie. We verbleven op 3 eilanden: Oahu, Maui en Kauai, met telkens een huurauto. Op elk eiland verbleven we een 6-tal dagen. We maakten al meerdere grote en lange reizen naar verre bestemmingen zonder reisorganisatie. De zorgvuldig op maat uitgestippelde reisroute en het persoonlijk contact met Wendy vooraf en tijdens de vakantie overtuigden ons om in de toekomst ook voor Faraway te kiezen! Alles was tiptop geregeld op een leuke manier. Vooraf kregen we thuis een reisdagboekje van onze rondreis: leuk geschreven en dag per dag uitgestippeld. Alle noodzakelijke en praktische info over huur van auto's, logies, binnenlandse vluchten, toegangstickets voor nationale parken, excursies, ... lees je in het reisdagboekje en verliep ter plaatse vlot. Onderweg informeerde Wendy ons over wijzigingen, aanvullende info, … en ze zorgde voor de check-in van de binnenlandse vluchten. Echt een luxe! En bij thuiskomst vonden we een mooi kaartje van Wendy in onze brievenbus. Ivo en Charlotte, maart 2024
petra franssen
petra franssen
Enorm genoten van onze reis door Namibië, Botswana & Zimbabwe!! Take me back :))) Het was allemaal weer geweldig georganiseerd!
Bram Van stiphout
Bram Van stiphout
Wij (mijn broer en ik) zijn in januari 2024 naar nieuw-Zeeland geweest georganiseerd door faraway Travel. Hier bij zijn we begonnen met een gesprek met Wendy om te bepalen wat voor reis het wordt en wat wij graag wilden zien en doen samen met de suggesties die Wendy nog had is hier uit een route gemaakt voor onze geheel op maat gemaakte reis. En kunnen wij dan ook terug kijken op een geslaagde vakantie. Faraway stond tijdens onze gehele reis voor ons klaar en alles was top geregeld.
E C
E C
Our Experience with Faraway Travel ( and particularly Wendy) has been amazing. The level of service is very high. Wendy listened carefully to our needs, our wishes and our budget... and she delivered a trip that was exiting our expectations. Of course the choice of destination also helped in making us so happy with the outcome. We went to Costa Rica and this country is magical in many ways... Totally recommend both the destination and Faraway as a travel agency. :-)
niels kokx
niels kokx
We hebben een fantastische reis gemaakt door Argentinië en Faraway travel heeft hiervoor een hele mooie planning samengesteld op basis van alle wensen die we hadden. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Faraway travel is heel persoonlijk, blijft in contact (zowel voor als tijdens de reis) en met de goed uitgeschreven planning per dag begint de voorpret als je het boekje uit de brievenbus haalt. We zouden het iedereen aanraden!
Geert Zweistra
Geert Zweistra
In 1 woord TOP ervaring met Faraway Travel! Erg last minute hebben wij een rondreis aangevraagd op de Azoren, Wendy heeft dit in een zeer korte tijd kunnen regelen. We merkten dat ze er gelijk op zat en hield goed contact met ons. De reis zelf was echt heel fijn geregeld, alles was er... van vluchten, overtochten tot het verhuur van de auto's en dat precies zoals wij dat wilden. Aangezien het onze verkapte huwelijksreis was had ze een leuk flesje bubbels geregeld in het hotel en bij thuiskomst kregen we ook nog een leuke verrassing. Al met al was het geweldig. Heb je vragen op je reis? Wordt er vrij direct op gereageerd en geanticipeerd. We gaan zeker nog een keer boeken met Faraway Travel.
Marco Van Wegen
Marco Van Wegen
Afgelopen week hebben wij een mooie rondreis laten verzorgen door faraway travel (geholpen door Wendy), en het was ons ontzettend goed bevallen. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en het budget wat wij ter beschikking stelde voor een korte vakantie. Alles word goed voor je geregeld, zelfs het inchecken van het vliegtuig zowel de heen als terugreis. Je krijgt voordat de vakantie begint een boekje toegestuurd waarin alles staat wat je per dag allemaal gaat doen en waar je overnachtingen bijvoorbeeld zijn, ook staan hier eventueel de tickets in van een eventuele excursie. Hier kan de voorpret al beginnen. Wij hebben een hele mooie 6 daagse rondreis gedaan door IJsland met een eigen huurauto. Wij deden de Route de Golden circle. Zo konden wij in een korte tijd toch een aantal hoogtepunten zien van IJsland.( vele watervallen de een nog mooier dan de ander, vele geisers, ijsschotsen warmwaterbronnen en nog veel meer) hadden op onze route 3 verschillende verblijfplaatsen waarvan 2 hostels en 1 B&B. De dag dat je ging vertrekken naar het volgende adres zorgden faraway ervoor dat je die dag ook langs alle bezienswaardigheid kwam die op de route lagen. Zo ging er geen dag verloren. De afstanden waren ook niet groot. Wat een leuke verrassing was bij thuiskomst was dat je een leuk kaartje kreeg. Kortom wij komen zeker nog een keer terug bij Wendy (faraway travel) Bedankt voor deze mooie bijzondere reis!
Jet van Beuningen
Jet van Beuningen
Een hele fijne reis naar de Azoren geboekt bij Faraway Travel. Goed contact met Wendy en alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Heel persoonlijk contact, ook tijdens de reis, ontzettend fijn! Zou een reis met Faraway Travel zeker aanraden!
Selma De Jongh
Selma De Jongh
In augustus 2023 hebben wij als twee bevriende stellen een rondreis door IJsland gemaakt. De voorpret begon al tijdens het intakegesprek met Wendy. Het gesprek verliep in een prettige sfeer en Wendy heeft onze wensen goed geïnventariseerd. Al snel volgde een gedetailleerd uitgewerkt voorstel waar we nauwelijks wat aan veranderd hebben. Onze reis kregen we daarna in een mooi samengesteld boekje waarin we van dag tot dag alle informatie bij de hand hadden. De reis was fantastisch, we hebben veel gezien en ondernomen. Een hele mooie ervaring in een prachtig en bijzonder land, die we niet snel zullen vergeten. Wij kunnen Faraway Travel zeker aanraden. Het is een kleinschalig reisbureau dat staat voor een persoonlijke benadering, makkelijk benaderbaar is en je als reiziger zoveel mogelijk ontzorgt! Jan en Selma

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Vietnam met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Vietnam met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Vietnam op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Vietnam aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.