Een individuele rondreis door Botswana op maat

Een individuele rondreis door Botswana op maat

Botswana is ongetwijfeld een ideale bestemming voor jou als je gek bent op dieren. Hier ontdek je het échte Afrika terwijl je rondrijdt in je eigen huurauto. Reizen naar Botswana worden vaak gecombineerd met Namibië en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Gedurende een reis naar Botswana, of een combinatie met één van de andere landen, kun je een bezoek brengen aan de lokale bosjesmannen, de Okavangodelta, het Chobe Nationaal Park en meer! Is Botswana iets voor jou? Vraag dan vrijblijvend een reisplan aan op maat en kom een stap dichterbij jouw droomreis naar Botswana!

bezienswaardigheden uitgelicht

Spot de Big Five in een veelzijdig landschap

Chobe Nationaal Park staat bekend om zijn enorm grote hoeveelheid olifanten, in een gebied zo groot als Zwitserland. Chobe is het bekendste park van Botswana en dat is niet voor niets: het is één van de beste locaties van Afrika om wild te spotten. Je hebt hier dan ook een grote kans om de Big Five te zien!

Binnen het Chobe Nationaal Park heb je veel verschillende landschappen. Het noordoosten wordt gekenmerkt door teakbossen en gaat over opgroene graslanden in het noorden. In het zuiden is het landschap veel droger en kom je terecht in de savanne. Langs de in het noorden gelegen Lanyantirivier is het moerasachtig. Dit veelzijdige landschap zorgt ervoor dat je op verschillende plekken verschillende soorten dieren kunt zien en dat de fauna zo veelzijdig is.

Chobe Nationaal Park

Okavango Delta

Back to basic op een eilandje in de delta

Waar de meeste rivieren uitmonden in zee, mond de uit Angola afkomstige Okavango rivier uitwaaierend uit in het binnenland van Botswana. In dit natuurgebied vind je uitgestrekte delen van papyrusriet, enorm helder water en vele vogelsoorten. Ook kun je nijlpaarden, buffels, olifanten en leeuwen tegenkomen.

Tijdens jouw bezoek aan de Okavango delta kun je je op verschillende manieren vervoeren. Zo kun je op wandelsafari gaan, kun je varen over de vertakkingen van de rivier of kun je een vlucht maken boven de delta. Kies je ervoor om te overnachten in de Okavango delta? Dan kampeer je op één van de veiligere eilandjes van de delta. Je gaat hier echt back to basic: er is geen stromend water en geen elektriciteit. ’s Nachts wordt er een kampvuur aangehouden om de wilde dieren op afstand te houden.

Tongariro

Zelf op Safari

In het oostelijke deel van de Okavango delta vind je Moremi Game Reserve. Dit is het enige gedeelte in de delta waar je zelf kan en mag rijden. Een unieke ervaring, want door het moerasachtige en grasachtige gebied is dit een omgeving waar veel wilde dieren graag vertoeven. In het Moremi reservaat kún je overnachten. Je moet dan wel alles zelf meenemen, want onderweg is niets te verkrijgen.

Moremi Game Reserve

Een vlucht boven de delta

Misschien wel één van de meest bijzondere activiteiten die je in Botswana kunt doen is het maken van een vlucht over de Okovango Delta. Jullie stappen in een klein vliegtuig en vliegen over de delta heen. Vanaf boven zie je pas écht hoe groot de Okovango Delta is. Jullie bewonderen de moerrassen, eilandjes en waterwegen van boven en hebben een grote kans om wildlife vanaf boven te spotten. Een unieke ervaring!

Okovango Delta

Jan en Desiree
Jan en Desiree
Net terug van een heerlijke vakantie naar de Azoren, tot in de puntjes voorbereid en geregeld door Faraway Travel. De reis werd bepaald op basis van onze wensen qua accommodaties, locaties, dagindeling enz. We werden vervolgens compleet ontzorgd, heerlijk! Een boekje met de invulling van dag tot dag, met wat je moest weten (bijv. vertrektijden) en kon doen (bezienswaardigheden en wandelingen). Faraway verzorgde al het papierwerk incl. online inchecken waarna we alles keurig via whatsapp ontvingen. Wij zijn zeer positief over Faraway en hun persoonlijke benadering en wijze van ontzorgen. Wat ons betreft een 100% aanrader!
Astrid Haverkamp
Astrid Haverkamp
In mei 1 week naar San Miquel, een eiland van De Azoren, geweest. Na de enthousiaste verhalen die wij daarover gehoord hebben konden wij niet wachten dit ook zelf te ervaren. Wendy heeft alles tot in de puntjes geregeld, verzorgd en geboekt. Echt top! In de keurig verzorgde reisbeschrijving zaten ook de vouchers van de excursies die geboekt waren. Alles keurig en netjes bij elkaar. Wij hebben een heerlijke week gehad en genoten van de prachtige natuur op dit eiland. Door het regenachtige weer op de dinsdag was onze geboekte walvistocht geannuleerd. Wendy heeft direct geregeld dat wij eind van de week alsnog konden gaan. Zo fijn dat je snel contact hebt met elkaar om te besluiten wat er mogelijk is. Niet alleen De Azoren is voor herhaling vatbaar maar zeker ook een reis met Faraway Travel. Wij kunnen het echt aanbevelen.
Carolien Mansvelder
Carolien Mansvelder
Wij [ 4 volwassenen] hebben in April 2024 een rondreis geboekt in Zuid-Afrika en Eswatini via Fareway Travel [Wendy] Ik kan alleen maar positief zijn over deze rondreis Naast een perfect luisterend oor en op het juiste moment meedenkende persoonlijke aanpak, in alles professioneel. Alles wat van te voren was afgesproken werd werkelijkheid, geen verrassingen. Steekwoorden voor mij zijn: Betrouwbaar/persoonlijk en meedenken. Onze volgende reis zal zeker weer met Fareway Travel gaan....top service Ook bij thuiskomst [verrassend] Simon/Carolien/Marco/Peter
T Busje
T Busje
Eind april 2024 zijn we 2 weken naar de Azoren gegaan. In oktober 23 hebben we een aantal keer contact gehad met Wendy om onze wensen voor de reis te bespreken. Door goed advies van Wendy hebben we een leuke reis samengesteld naar Sao Miguel, Pico en Terceira met een klein dagtripje naar Faial. Op Pico nog een excursie om walvissen en dolfijnen te spotten. Helaas ging het zwemmen met dolfijnen niet door omdat er geen dolfijnen te spotten waren die middag. Het boekje wat Wendy had samengesteld met suggesties voor elke dag was echt een superfijne leidraad om de vakantie vorm te geven naar eigen inzicht. Heel handig dat er navigatie verwijzingen bij staan! Mede dankzij Faraway Travel is het een leuke ontzorgde reis geweest waarbij Wendy er ook voor zorgde dat zij ons incheckte voor alle vluchten en bij vertraging ook de verlenging van de autohuur regelde. TOP geregeld en zeer tevreden.
J. Smithuis
J. Smithuis
Prima ervaring met Faraway Travel. Een geheel op maat gemaakte reis. Op het laatste moment nog plannen kunnen aanpassen. Bv niet 1 maar 2 x de zee op om walvissen te gaan kijken. Vooraf al goede tips bv ruim op tijd dus thuis al je restaurant reserveren. De huurauto was goed geregeld, ook het inleveren. Het meest fijne was dat echt alles al geregeld was. Wij zijn geen extra kosten tegen gekomen. Vaste plannen en ook tijd om eigen indrukken op te doen. Gaan kijken wat we onderweg al tegen bi kwamen op dit mooie groene eiland. Ook de R&B waar we verbleven dachten mee met wat wij plezierig vonden. Bv ontbijten er gens buiten de B&B. Tussen de locals, heel leuk. Echt voor een ieder wat te doen. Wandelen. Waterbronnen. Parken en..overal terrasjes. Heel fijne week gehad. Bedankt Wendy en Faraway.
Hieke van Baarle
Hieke van Baarle
Wij zijn terug van een fantastische rondreis met ons gezin door Costa Rica. Faraway Travel heeft voor ons last minute een prachtige reis samengesteld en alles tot in de puntjes geregeld, van vluchten, tot accomodaties en excursies. Een perfecte mix tussen activiteiten en ontspanning. Alles was overzichtelijk in een leuk boekje geplaatst. Wat ook fijn was was de app waarmee we tijdens de vakantie altijd contact op konden nemen. Onze volgende verre reis wordt zeker weer bij Wendy en Lenny geboekt, we kijken er nu al naar uit.
Charlotte Vanden Bukcke
Charlotte Vanden Bukcke
Onze reis (3 weken) naar Hawaii was onze allereerste ervaring met een reisorganisatie. We verbleven op 3 eilanden: Oahu, Maui en Kauai, met telkens een huurauto. Op elk eiland verbleven we een 6-tal dagen. We maakten al meerdere grote en lange reizen naar verre bestemmingen zonder reisorganisatie. De zorgvuldig op maat uitgestippelde reisroute en het persoonlijk contact met Wendy vooraf en tijdens de vakantie overtuigden ons om in de toekomst ook voor Faraway te kiezen! Alles was tiptop geregeld op een leuke manier. Vooraf kregen we thuis een reisdagboekje van onze rondreis: leuk geschreven en dag per dag uitgestippeld. Alle noodzakelijke en praktische info over huur van auto's, logies, binnenlandse vluchten, toegangstickets voor nationale parken, excursies, ... lees je in het reisdagboekje en verliep ter plaatse vlot. Onderweg informeerde Wendy ons over wijzigingen, aanvullende info, … en ze zorgde voor de check-in van de binnenlandse vluchten. Echt een luxe! En bij thuiskomst vonden we een mooi kaartje van Wendy in onze brievenbus. Ivo en Charlotte, maart 2024
petra franssen
petra franssen
Enorm genoten van onze reis door Namibië, Botswana & Zimbabwe!! Take me back :))) Het was allemaal weer geweldig georganiseerd!
Bram Van stiphout
Bram Van stiphout
Wij (mijn broer en ik) zijn in januari 2024 naar nieuw-Zeeland geweest georganiseerd door faraway Travel. Hier bij zijn we begonnen met een gesprek met Wendy om te bepalen wat voor reis het wordt en wat wij graag wilden zien en doen samen met de suggesties die Wendy nog had is hier uit een route gemaakt voor onze geheel op maat gemaakte reis. En kunnen wij dan ook terug kijken op een geslaagde vakantie. Faraway stond tijdens onze gehele reis voor ons klaar en alles was top geregeld.
E C
E C
Our Experience with Faraway Travel ( and particularly Wendy) has been amazing. The level of service is very high. Wendy listened carefully to our needs, our wishes and our budget... and she delivered a trip that was exiting our expectations. Of course the choice of destination also helped in making us so happy with the outcome. We went to Costa Rica and this country is magical in many ways... Totally recommend both the destination and Faraway as a travel agency. :-)

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Botswana met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Botswana met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Botswana op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Botswana aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.