Een individuele rondreis op maat door Nepal

Gelegen midden in de Himalaya ligt Nepal. Een land met vele gezichten. Dit Aziatische land heeft een ontzettend rijke cultuur en religie. Trotse bergpieken domineren het het landschap. Het is Nepal waar je maar liefst 8 van de 10 hoogste bergtoppen ter wereld vindt. Tijdens een rondreis door Nepal maak je kennis met de authentieke cultuur, de heerlijke lokale keuken of trek je je wandelschoenen voor een wandeling in de bergen. En wist je dat het tijdens jullie vakantie door Nepal ook mogelijk is om de jungle in te trekken? Nepal heeft het allemaal.

Hieronder lees je meer over enkele bezienswaardigheden die je tijdens jullie rondreis door Nepal. Er is voor elk wat wils. Zo kunnen cultuurliefhebbers een bezoek brengen aan meerdere Koningssteden gelegen in de Kathmandu vallei en kunnen wandelliefhebbers een meerdaagse trekking maken in het Himalaya gebergte. Voor de kortere, eenvoudige, klimexpedities ben je bij ons ook aan het juiste adres. Samen met een ervaren gids kun je jouw meerdaagse wandeling verlengen met een toppoging naar één van de (lagere) pieken in het gebergten. 

Iedere individuele rondreis is uniek; wij stellen jullie reis door Nepal volledig op maat samen. Welke bezienswaardigheden jullie ook kiezen: jullie vakantie door Nepal wordt ongetwijfeld een avontuur!

bezienswaardigheden uitgelicht

Sfeervol Kathmandu

Jullie reis door Nepal gaat van start in de hoofdstad Kathmandu. Een stad met veel charme. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Nauwe straatjes en historische monumenten vormen het straatbeeld. In de hoofdstad Kathmandu is ontzettend veel te beleven. Struin lekker door de straten door of breng een bezoek aan het Durbar Plein, een plein vol tempels en paleizen welke dateren uit de twaalfde en achttiende eeuw welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan genoteerd. En tussendoor proeven jullie de lekkerste lokale gerechten waaronder samosa’s momo’s Kathmandu zal een indruk op jullie maken en krijgt bij velen een speciaal plekje in het hart.

Kathmandu

Kathmandu

Tempels

Vaak al aan het begin van de reis maken jullie kennis met de lokale cultuur van Nepal. Zelfstandig of samen met een gids brengen jullie een bezoek aan een aantal culturele highlights die de stad te bieden heeft. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Boudhanath Stupa, één van de belangrijkste religieuze plekken van Nepal. En vanaf de tempel Swayambhunath heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. 365 traptreden brengen jullie naar deze indrukwekkende tempel die ookwel de apentempel wordt genoemd. De naam van deze tempel is geheel verklaarbaar door de grote hoeveelheid aan loslopende apen rondom deze tempel.

Tongariro

Openlucht crematies

Veel van jullie zullen wel eens gehoord hebben van Varanassi in India, een plaats bekend om de openlucht crematies op de rivier. Ook in Nepal kennen ze dit fenomeen bij de Pashupatinath tempel. Deze tempel, gelegen aan de Bagmati Rivier, is heilig en vele Hindi over de wereld reizen af naar deze plek. Het is ook de plek waar openlucht crematies plaatsvinden. Iets wat jullie er ongetwijfeld gaan zien. Het zal een indruk op jullie maken.

Kathmandu

Meerdaagse trekking

Een groot deel van het landschap van Nepal wordt gedomineerd door magische bergpieken. Dat maakt Nepal uitermate geschikt voor het maken van (meerdaagse) wandelingen en bergbeklimmingen. Vanuit Faraway Travel hebben we ruime mogelijkheden voor het organiseren van meerdaagse trekkingen met een verschillend niveau. Afhankelijk van jullie wensen en ervaring selecteren we een korte, dagwandeling, een wandeling van meerdere dagen, weken of zelfs een wandeling met een beklimming naar een (kleine) bergtop. Allen onder begeleiding van een gids en desgewenst een drager voor jullie spulletjes.

Himalaya

De Mt. Everest van boven

De hoogste berg ter wereld: Mount Everest. Wie kent ‘m niet? Voor velen één van dé redenen om af te reizen naar Nepal. Het maakt een indruk om oog in oog te staan met deze magische bergtop. Wil je de Mt. Everest van dichtbij bewonderen? Dan kunnen we het aanraden om een hike te maken naar Everest Base Camp. Tijdens deze hike, die overigens écht voor de avonturiers is vanwege zijn duur van 11-15 dagen, kom je oog in oog te staan met de Everest en andere hoge bergpieken. Het is een magische trek. Toch de Everest zien maar geen fervent wandelaar? Maak dan een vlucht boven de Himalaya. Gedurende een vlucht van ca. 1 uur vliegen jullie dichter naar de Everest en hebben jullie de mogelijkheid om deze ‘grote jongen’ vanuit de lucht te aanschouwen.

Himalaya

Panauti

Fietsen door Panauti

Op slechts 1 uur rijden van Kathmandu ligt het dorpje Panauti. Panauti is een klein stadje omgeven met prachtige boerderijen en traditionele huizen, welke tevens bekend staat om de eeuwenoude tempels. Het plaatsje is gelegen aan de rivieren Roshi en Panyawati. Een leuke activiteit tijdens jullie rondreis is het maken van een fietstour door de plattelandsomgeving. Jullie leren zo meer over de lokale gebruiken en cultuur.

Tongariro

Op safari in Chitwan Nationaal Park

Wist je dat je in Nepal zelfs op safari kunt gaan? Dit kan onder andere in Chitwan Nationaal Park. Chitwan is gelegen aan de Narayani rivier en is omringd door tropische bossen. Deze bossen zitten vol verschillende vogelsoorten, maar liefst 848 verschillende soorten zijn hier gespot. Ook is Chitwan het huis van de neushoorn. Stap in een jeep en ga op safari. Samen met een gids gaan jullie op zoek naar neushoorns, herten, vele verschillende vogels en als jullie geluk hebben de lippenbeer of de tijger. Is het geluk aan jullie zijde?

Chitwan Nat. Park

Lokale communities

Tijdens jullie rondreis door Nepal kan een bezoek aan één van de lokale communities niet ontbreken. Kies er bijvoorbeeld voor om samen met een local verse ingrediënten te gaan kopen op de markt en samen verse momo’s, een typisch lokaal gerecht, te bereiden. Ondertussen raken jullie aan de praat en leer je meer over de Nepalese cultuur. En daarnaast leer je een nieuwe skill en kun je de Nepalese keuken een beetje mee naar huis nemen. Vanuit Faraway Travel hebben we contacten met verschillende communities door het land waardoor we jullie op verschillende plekken van een lokale ervaring kunnen voorzien.

Nepal

Veelgestelde vragen rondreis Nepal

Over het algemeen geldt dat de beste reistijd voor een rondreis door Nepal is van eind September tot en met eind mei. Wil je de bergen in? Dan zijn de beste maanden om dit te doen van maart tot en met mei en van oktober tot half december. Vanaf half december treedt de winter aan en kan het erg koud zijn. Gedurende de Nederlandse zomervakantie is het moessonseizoen (juni – halverwege september). Je kunt in deze periode wel rondreizen door Nepal, maar er valt dan veel regen. In de lagergelegen gebieden zal het ook erg warm zijn.

Tijdens jullie rondreis door Nepal zullen we doorgaans verschillende manieren van vervoer inzetten. Veelal maken we gebruik van lokale chauffeurs welke jullie van A naar B brengen. Maar ook gebruik van de luxere (lange afstandsbus) behoort tot de mogelijkheden. Wil je afreizen naar de Everest regio? Dan zal je eerst een binnenlandse vlucht maken. Vanaf de hoofdstad Kathmandu vlieg je op de luchthaven van Lukla.

In Nepal wordt betaald met de Nepalese Rupee (NPR). Op steeds meer plekken kun je met je pinpas of credit card betalen, maar contante betalingen zijn ook nog altijd erg gebruikelijk. In de bergen is het zelfs vaak het enige mogelijke betaalmiddel. Cash geld is eenvoudig lokaal te verkrijgen door het opnemen van geld met je pinpas bij een van de vele geldautomaten (ATM’s). We raden het aan om ook altijd wat euro’s contant mee te nemen, als reserve, en daarnaast een credit card.

Tijdens onze zomertijd is het in Nepal 3 uur en 45 minuten later. Tijdens onze wintertijd is het in Nepal 4 uur en 45 minuten later.

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis die wij voor jullie volledig op maat maken.

 

Meer lezen over het proces van aanvraag tot rondreis? Neem een kijkje op de pagina Hoe werkt het?’

Boek nu jullie rondreis op maat door
Nepal met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat door Nepal met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Nepal op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis door Nepal aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.