Bijna zes maanden geleden zette ik een grote stap. Na 10,5 jaar ABN AMRO trok ik de deur definitief achter mij dicht. Klaar om mijn droom en ambitie verder achterna te gaan en nog meer reizigers blij te maken met mooie rondreizen naar verre bestemmingen.

 

Hoe is het nu zes maanden later?

 

8 september 2023, mijn eerste dag als fulltime ondernemer. Eerder die week begonnen de stagairs; ready om zich – net als ik – vast te bijten in een mooie uitdaging. Hét doel voor de komende periode: Hoe gaan we slimmer en efficiënter om met alle klant- en gegevensprocessen en kunnen we Faraway klaarstomen voor groei? Een mooie uitdaging en een onderwerp waar ik normaliter vanuit een ABN AMRO bril naar zou hebben gekeken. Het is eigenlijk een stukje business development, maar dan gericht op mijn eigen onderneming. Al snel zette een van de stagiairs flinke stappen in het onderzoek rondom een geschikt CRM systeem en kon de inrichting van start gaan. Ondertussen werkten we aan een meer future proof oplossing voor de grote berg aan teksten. Je kunt je voorstellen dat in de grote hoeveelheid aan reisbescheiden heel veel teksten worden gebruikt en ook hiervoor zochten we een toekomstbestendige oplossing. We vonden een geschikte partner en staan nu inmiddels zes maanden later op het punt om live te gaan met een mooi, efficiënt, tekstensysteem.

 

Ready voor verdere groei, maar groeien kun je niet alleen. Dat doe je samen! En dus dacht ik na over een eerste stap in het werven van personeel. In mijn netwerk vroeg ik rond naar gemotiveerde freelancers die het leuk vinden om reizen te designen, reserveringen te maken en teksten te schrijven. Niet heel veel later plande ik een aantal eerste gesprekken in met geïnteresseerde freelancers. Begin november was het moment daar. Een eerste gemotiveerde freelancer startte met het uitwerken van een eerste rondreis en niet veel later verwelkomde ik een tweede freelancer bij Faraway Travel. Mensen die mij goed kennen weten dat ik het fijn vind om samen te werken en niet graag alleen ben, dus het is ontzettend fijn om samen de passie van reizen te kunnen delen en samen te kunnen werken. Uiteraard is het soms even zoeken. Na al die jaren Faraway Travel zelfstandig te hebben gerund voelt het nu soms gek om items uit handen te geven. Maar dat is juist goed en het is leuk om nu al te zien hoe de creativiteit van een team van drie ook de kwaliteit van reizen verder bevorderd. Met drie heb je simpelweg meer kennis dan alleen.

 

Naast deze personele ontwikkeling en efficiëntieslag maakte ik nog een aantal stappen. Met dank aan @Eric Kooijman ging begin november een vernieuwde versie van de website live. Volledig in een nieuw jasje. Wat ben ik trots op het resultaat. In de komende periode bouwen we de website verder uit met nieuwe content en laten we de website steeds verder aansluiten bij de identiteit van Faraway Travel. Zo blijven we ook online mooie stappen zetten.

 

Met al deze stappen vooruit kon een notariële stap ook niet uitblijven. Op 12 februari was het moment daar. Faraway Travel werd omgezet in Faraway Travel B.V. Een mooie mijlpaal! Nu Faraway Travel een nieuwe rechtsvorm heeft zijn we klaar om weer verder door te groeien. Ik ben benieuwd wat de toekomst gaat brengen. In elk geval staat er voor de komende zomer iets heel bijzonders op het programma. Naast heel veel reizigers die weer prachtige rondreizen mogen gaan maken, ben ik inmiddels in verwachting van ons eerste kindje. Het belooft een hele bijzondere tijd te worden. En met een team van drie voel ik mij comfortabel om ook tussendoor wat quality tijd te nemen met mijn gezin. Al ben en blijf ik een ondernemer en zal mijn verlof en kraamperiode er waarschijnlijk wat anders uitzien dan bij een gemiddelde medewerker in loondienst. Over hoe ik dit eruit zal zien en hoe ik dit ervaar vertel ik jullie later meer.

 

Ook een op maat gemaakte rondreis maken? Ik denk graag met jullie mee. Vanuit Faraway Travel maken we alle rondreizen volledig op maat, dus ik ben ervan overtuigd dat we een mooie reis voor jullie kunnen samenstellen. Bijkomend voordeel is dat we jullie bij Faraway Travel volledig ontzorgen en persoonlijk contact hebben met elkaar. Van aanvraag tot het weer thuis komen van de reis ontzorgen we jullie en hoef je eigenlijk maar één ding te doen ”genieten van de reis”! Hoor ik van jou? Ik kijk ernaar uit jullie rondreis te organiseren.

 

Wendy Haverkamp-Potters

Eigenaresse Faraway Travel

Foto: Ontdekkingstrip Oman winter '23. Later dit jaar in ons aanbod.