Reviews


Andere reizigers gingen jou al voor en brachten een bezoek aan prachtige, verre bestemmingen. Hieronder lees je hun ervaringen.

Wij hebben in oktober 2022 een 18 daagse privé rondreis in Thailand gedaan (Phuket / Koh Phi Phi / Khao Sok / Koh Samui). Faraway Travel overtreft in vrijwel alles de verwachtingen. Bij het samenstellen van de reis wordt heel goed geluisterd naar de wensen (wat wil je graag zien, hoe intensief moeten reisdagen zijn, wat verwacht je bij een accommodatie, welke uitstapjes moeten vooraf geboekt zijn). Op basis van het beschikbare budget wordt dan een op maat gemaakt reisvoorstel gemaakt. Onze ervaring is dat de vakantie heel goed overeenkomt met de vooraf aangegeven wensen.

 

Alles is erop gericht om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen waarbij zaken als transfers perfect geregeld is. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad met volop mogelijkheden om kennis te maken met de cultuur en natuur van (een stukje) Thailand.

 

Daarnaast is Faraway Travel voor, tijdens en na de reis uitstekend bereikbaar. Daarmee weet je ook gedurende de reis dat eventueel contact en afstemming altijd snel mogelijk is.

 

Op de bucketlist staan bij ons nog wel enkele vakantiebestemmingen. Hierbij gaan we zeker weer gebruik maken van de expertise van Faraway Travel.

 

Marianne en Frans

Thailand – Marianne en Frans

Wij zijn ontzettend blij met hoe Wendy onze reis naar Hawaii in elkaar heeft gezet. Ze heeft heel goed geluisterd naar onze wensen en een geweldig reisschema in elkaar gezet. Ook tijdens de reis was de service geweldig, ze was altijd bereikbaar voor vragen en ook erg proactief in het geven van de juiste informatie.

Hawaii – Michael en Synthia

Faraway Travel heeft een supermooie reis voor ons georganiseerd. We werden volledig ontzorgd. Zelfs inchecken voor onze vlucht werd geregeld en een lief kaartje bij thuiskomst. Ik zal zeker nog een keer Faraway Travel inschakelen!

Azoren – Cheryl

Wendy heeft een prachtige reis in Costa Rica en Panama voor ons gezin samengesteld.

We hebben echt van iedere minuut genoten. Ook op afstand zorgde Wendy nog voor mooie details en dat ons niets tekort kwam.

Een absolute aanrader als je volledig ontzorgd wilt genieten.

Costa Rica & Panama – Vivian

Onze reis naar Canada zit er helaas weer op. Na de goede ervaring met onze reis naar de Azoren vorig jaar hebben wij ook voor deze reis bewust voor Faraway Travel gekozen. En wat was het weer super geregeld allemaal, niet alleen de reis maar ook het contact, het reisboekje, de aandacht, een kaartje. Dit maakt het allemaal zeer persoonlijk en zo konden we onbezorgd genieten van onze vakantie. En Canada, wat een geweldig mooi land. Ontzettend uitgestrekt, prachtige natuur en vriendelijke mensen. Onze reis is gestart in Vancouver en via heel veel mooie plekken (Vancouver Island, Whistler, Banff, Jasper) uiteindelijk geëindigd in Calgary. Bijna 3 weken hebben we rondgereden in onze Jeep en in 8 verschillende accommodaties geslapen en ze waren allemaal top. Deze reis is een echte aanrader waarbij we wel blij waren om in deze richting gereisd te hebben omdat de mooiste nationale parken in het laatste gedeelte van deze reis zaten waardoor het eigenlijk steeds mooier werd. Wij hopen zeker dat we nog vaker kunnen reizen met Faraway Travel want het is gewoon top !!

Canada – Erwin en Brigitte

Augustus 2022

 

3 maal was scheepsrecht. Eindelijk gingen we dan naar Zuid-Afrika, na het 2 keer te hebben moeten uitstellen. En wat hebben we genoten. De reis was prachtig en afwisselend. Begonnen in Kaapstad en vanuit daar naar Kaap de Goede Hoop, walvissen spotten bij Hermanus, ziplinen door de bergen net boven Kaapstad (13 platformen met als langste 330 meter, de kinderen vonden het geweldig en wij ook) en wandelen door de Cederbergen.

 

Daarna door naar St. Lucia, Eswatini, Kruger en de panoramaroute voor veel wildlife en natuurschoon. In Eswatini ook mogen ervaren hoe mensen nog heel primitief leven in de dorpen in de bergen. Fietsen tussen zebra’s en antilopen, met een boot vlakbij de nijlpaarden, lopend dichtbij de neushoorns gekomen en leeuwen die naast de auto liepen. Het was geweldig. Tot slot nog fietsen door Soweto met locals. In bijna 4 weken hebben we veel gezien en gedaan en van alles enorm genoten. Net als onze reis naar Mexico pasten de accommodaties weer volledig bij ons en was alles helemaal perfect geregeld.

 

Wendy, Faraway is een geweldig reisbureau en we raden jullie aan iedereen aan!

Zuid-Afrika – Loek en Maike

Wij hebben onze vakantie naar de Azoren via Faraway Travel geboekt en alles was tot in de puntjes geregeld, met heldere communicatie zowel voor als tijdens de reis. Niets dan lof voor Wendy en de manier waarop ze alles regelt.

Azoren – Karien en Peter

Wat een geweldige mooie reis hebben wij gemaakt! Juli 2022 was het dan eindelijk zover….we gaan met onze vrienden (groep van 6) voor 3 weken naar Costa Rica. Wendy van Faraway Travel heeft onze wensen vertaald naar een prachtige reis. Waarin we veel gezien hebben, veel gedaan, maar waarin er ook tijd was voor rust. Tijdens onze heenvlucht hadden we helaas, zoals zoveel mensen, problemen met de bagage. Ondanks het tijdverschil stond Wendy gelijk voor ons klaar en heeft het voor ons afgehandeld. Ook op de terugweg was dit weer het geval, alleen dan zonder tijdverschil 😉 Alle excursies, transfers, gidsen waren perfect geregeld. En als we tijdens onze reis vragen hadden, kregen we via WhatsApp vrijwel direct reactie van Wendy. We hebben zoveel mooie dingen gezien en beleefd. De natuur in Costa Rica is overweldigend! We zijn in Torteguero, Puerto Viejo, Monteverde, La Fortuna, Dominical en Corcovado geweest. Ontzettend veel dieren gezien van kleine kikkers tot indrukwekkende walvissen! We hebben ontzettend genoten van alles wat we hebben meegemaakt en gezien. Bij thuiskomst lag er nog een leuke verrassing van Faraway op ons te wachten. Vooral door de persoonlijke benadering, de bereikbaarheid, de perfecte organisatie en natuurlijk het reisadvies, zou ik een eventuele volgende reis zonder twijfel weer bij Faraway boeken! Wendy bedankt voor deze mooie reis en al je goede zorgen tijdens onze reis!

Costa Rica – Veronique en Rob

Wij hebben enorme genoten van onze reis naar Costa Rica. De voorbereiding was super vanuit Wendy van Faraway Travel waardoor de voorpret al tijdig begon. Het inchecken werd volledig uit handen genomen en tijdens onze 3 weken durende rondreis waren alle transfers, excursies huurauto etcetera perfect volgens het reisprogramma geregeld . Ook is de bereikbaarheid van Wendy voor, tijdens en na de reis geweldig. Wij gaan zeker in de toekomst nogmaals een reis boeken met Faraway Travel. 

Costa Rica – Fam. Van Eck

Wat een ontzettend fijn reisbureau om mee te reizen! Vanaf het eerste contact om je reis te bespreken. Tijdens de reis het appcontact waarin je op de hoogte wordt gehouden van de incheckgegevens, maar ook als je vragen hebt tijdens de reis. Wendy staat altijd voor je klaar! Zelfs na de reis. Alles is tot in de puntjes verzorgd.

 

We hebben samen met Faraway Travel een reis naar de Azoren gepland. Door de gesprekken vooraf, is de reis afgestemd op onze wensen. Actief en avontuurlijk afgewisseld met rust en ontspanning. Het was precies goed! Ook onze dochters van 12 en 9 jaar hebben dat ervaren. Er was genoeg tijd om ook te ontspannen in het zwembad of natuurbaden.
De excursies waren door zeer enthousiaste medewerkers georganiseerd.

 

Wendy en de andere medewerkers, bedankt voor dit fantastische avontuur!

 

Het is ons zo goed bevallen dat we al in gesprek zijn voor onze volgende vakantie.

Azoren – Erik en Annemieke

Wij hebben genoten van onze 2-weekse rondreis over 3 eilanden van de Azoren (Sao Miguel, Pico en Terceira). Deze bestemming stond al een tijdje op onze verlanglijst. Meestal reizen we met een Belgische organisatie die voor gezinnen vakanties organiseert, maar dit jaar lukte dat niet. We zijn toen op zoek gegaan naar een alternatief en kwamen via zoeken op internet bij Faraway Travel uit. Helemaal top! Van te voren een telefoon gesprek gehad met Wendy waarin onze wensen, budget, speciale verzoeken besproken werden waarna een voorstel werd uitgewerkt met veel flexibiliteit omdat pas een paar maanden voor vertrek duidelijk was dat mijn oudste zoon ook mee kon gaan. Het fijne van Faraway is dat ze ons helemaal ontzorgd hebben, alles was tot in de puntjes geregeld. Duidelijke en prettige communicatie, steeds heel goed bereikbaar via telefoon, mail of whatsapp. Tot aan de checkin toe: alles was verzorgd, prachtige accommodaties, een leuk reisboekje waarin alles tot in de details staat uitgelegd en beschreven, leuke tips, kortom helemaal een vakantie op maat en naar onze eigen wensen. En bij thuiskomst een fijne verrassing in de brievenbus: een leuke kaart vol herinneringen. We raden iedereen het aan, geen seconde spijt gehad, echt een fijne vakantie gehad en helemaal tot rust gekomen!!

Azoren – Nathalie

Wat hebben wij een fantastische reis gemaakt, de voorpret begon al met een persoonlijke gesprek met Wendy over onze wensen. Deze werden daarna uitgewerkt in een gedetailleerd, mooi boekje met alle details over onze privé rondreis. Wendy had veel voorwerk gedaan waardoor we optimaal konden genieten tijdens onze vakantie.

 

Tijdens onze reis hebben we ons steeds opnieuw mogen verwonderen, wat een diversiteit aan natuur, cultuur en de gastvrijheid van de eiland bewoners die trots zijn op hun eiland.

 

We zijn begonnen met twee dagen Lissabon. Hierna vertrokken we richting de Azoren, onze eerste stop was het eiland Pico. De overgang van Lissabon naar Pico was groot. Wat ongelofelijk mooi vulkaaneiland met een uniek landschap. Bij aankomst ervoeren we direct de rust waardoor het onthaasten begon. We zijn de natuur in getrokken, wezen hiken, grotten bezocht, walvissen en dolfijnen gespot en cultuur mogen opsnuiven. De excursie met de gids Steffie is een echte aanrader. Zij wist veel over Pico te vertellen, de historie maar ook over de natuur. Aan het einde van de dag heeft ze ons meegenomen naar een wijnproeverij wat ook een echte aanrader is.

 

De tweede stop was Flores. Hier waden we ons in een tropisch regenwoud met fantastische watervallen en adembenemende grotten langs de kust die we hebben mogen bezichtigen tijdens ons trip naar het eiland Corvo. We werden teruggeworpen in de tijd, terug naar de basis. Tijdens onze trip naar Corvo hebben we diverse jaargetijden met regen, mist en zon mee mogen maken. Uiteindelijk toch met zon op de top van de berg op een uitkijkpunt gestaan met een uniek zicht over een begroeid kratermeer en de calderia’s. Onze gids tijdens de dag op Corvo heeft ons getrakteerd op mooie verhalen over de cultuur en mythes van het eiland.

 

Onze laatste stop was Sao Miguel. Dit hebben we ervaren als een stapje terug naar de bewoonde wereld. Tijdens het hiken op Sao Miguel onze grenzen verlegd, glibberen en klimmend over keien, in een prachtig regenwoud, op zoek naar prachtige watervallen. Op dit laatste eiland hebben we kratermeren bezocht, gerelaxt in natuurbaden en gewandeld over een van de twee theeplantages in Europa.

 

Een vakantie vol met mooie herinneringen die niet meer uit onze geheugen gaat. Wendy bedankt.

Azoren – Cees en Jeannine

Na het ‘Corona-Thuis-Arrest’ eindelijk terug op reis. En wat voor één ! Naar de Azoren ! Faraway Travel voelde na een verkenned gesprek perfect aan wat we graag wilden doen en zien, welke soort accomodaties we leuk vonden, hoe sportief we wel waren, enz.

 

4 eilanden, 6 vluchten, 1 ferry, 3 huurauto’s, en 5 accomodaties op 18 dagen. Helemaal perfect georganiseerd ! Overal waar we aankwamen verwachtte men ons en werden we vriendelijk ontvangen.

 

In het mooie persoonlijke boekje wat we vooraf van Wendy kregen stonden dag per dag alle mogelijkheden netjes opgelijst. Zoals een menu, waar we volgens ons humeur (en in functie van het weer) konden uit kiezen !

 

Wat een ingewikkelde logistieke reis had kunnen worden, bleek nu een perfect georganiseerde, rustgevende ontdekking te zijn van deze erg mooie eilandengroep !
De Azoren : een aanrader ! Maar dan wel met Faraway Travel !

 

Bedankt, Wendy.
Annemie en Peter

Azoren – Annemie en Peter

Eind 2019 samen met Wendy / Faraway Travel een reis samengesteld voor maart 2020. Helaas door Covid deze reis moeten uitstellen. Alles geparkeerd bij Faraway Travel en uiteindelijk mei 2022 de geplande reis kunnen maken. Alles was op en top geregeld. Best relax om op deze manier op reis te kunnen gaan.

 

Wendy luistert erg naar de wensen van de klant en geeft het juiste advies, waardoor er een perfecte reis op maat geregeld werd.

 

Dank je wel voor alle service die je aan ons verleend hebt. Wij hadden het gevoel dat je veel meer deed dan wat nodig was, wat voor ons heel speciaal voelde 🤩.

Cuba review
Cuba – Math & Gerrie

Echt een super mooie reis gemaakt naar 5 eilanden van de Azoren.

 

We reizen regelmatig dus ik kan uit ervaring zeggen dat we zelden een reis hadden die zo goed georganiseerd was! De communicatie is zowel voor als tijdens de reis bijzonder goed, ook het drama op schiphol werd door faraway in de gaten gehouden en er werd goed op geanticipeerd.

 

De inhoud van de reis (dag invulling en excursies) en de accommodaties waren goed en vaak zelfs boven verwachting.

 

Jammer dat je geen 10 sterren kunt geven want dat was bij onze reis zeker verdient.

 

We gaan absoluut vaker met Faraway travel op pad!

 

Groetjes Anja en Fenny

Azoren – Fenny en Anja

Ver bovenaan onze bucketlist stond een reis naar Costa Rica. Na contact met meerdere reisbureaus kwamen we in contact met Wendy van Faraway Travel. Direct voelde dit goed en vertrouwd. Wendy heeft verstand van zaken en zet zich volledig in. Er werd goed geluisterd naar onze wensen. We hoefden niet lang op onze reisbescheiden te wachten. De reisbescheiden was heel erg persoonlijk dus geen kopieer en plak werk. Door de kaartjes en kleine presentjes hadden we extra veel voorpret. Niet alleen wij waren aan het aftellen maar ook Faraway Travel. Alles was tot op de puntjes geregeld. Het enige wat wij hoefden te doen was genieten en dat hebben we zeker gedaan.

 

Costa Rica is zeker een aanrader. Mooie natuur, leuke en vriendelijke mensen en leuke activiteiten. We hebben veel gezien van het land.

 

Mijn advies voor de twijfelaars: gewoon doen! Zowel Costa Rica als Faraway Travel zijn geweldig! Zo persoonlijk en goed geregeld, dat is maar bij weinig reisbureaus. Dit is een pareltje! Dus zoals in zei; GEWOON DOEN! 

Costa Rica – Justin en Sascha

We hebben een prachtige afwisselende reis gemaakt door het kleurrijke Mexico. De hotels waren mooi met ruime kamers en waren qua type en locatie uitstekend passend bij ons. Mexico stad is een mooie gezellige stad en echt de moeite waard. De piramides van Teotihuacan waren indrukwekkend.

 

Vervolgens door naar Malinalco waar de ouders van een vriend van ons wonen. Met deze vriend en familie de bergpiramide van Malinalco bekeken en het mooie zilverstadje Taxco.

 

De tweede week door naar Yucatan. Vanuit het leuke stadje Valladolid Chichen Itza bezocht, in 1 woord geweldig! Vervolgens hebben we in totaal 4 cenotes over meerdere dagen bezocht. Een cenote is een soort grot, met vaak een opening waardoor zon naar binnenkomt met kraakhelder water. De boomwortels hangen in het water en tijdens het zwemmen was het genieten van de zwaluwen die om je heen cirkelen.

 

De laatste paar dagen nog rustig genoten van een wit strand met blauwe zee. We hebben alle 4 enorm genoten.

Mexico – Loek en Maike

Eind december 2021 zijn we met ons hele gezin afgereisd naar de Azoren. De organisatie van de reis hebben we geheel toevertrouwd aan Wendy van Faraway Travel. De toewijding en service die we mochten ontvangen heeft al onze verwachtingen overtroffen.

 

In het voortraject heeft Wendy, rekening houdend met onze specifieke wensen en voorkeuren, perfecte suggesties gedaan. Daarna heeft Wendy alles super georganiseerd en verzorgd. Toen er wat vluchten werden gecanceld (Corona issues) konden we op Wendy vertrouwen om alternatieven te regelen…. zelfs bij nacht en ontij; welke reisorganisatie staat om half 6 naast z’n bed om voor jou de beste alternatieven te regelen!

 

Ook het ivm onverwachte weersomstandigheden verzetten van wat geplande activiteiten gebeurde door Wendy achter de schermen.

 

Al met al kijken we terug op een geweldige reis, perfect verzorgd en ondersteund door Wendy van Faraway Travel.

Azoren – Henri en Annette

Onze huwelijksreis hebben we na een tip geboekt via faraway travel en daar hebben we geen seconde spijt van gehad! We hebben 14 heerlijke dagen gehad op 3 van de 9 eilanden van de Azoren.

 

Van te voren hebben we telefonisch contact gehad over onze wensen en onze verwachtingen van deze reis. Hier hebben we heel prettig kunnen benoemen wat we graag allemaal wilde doen en we hebben al heel snel een voorstel van de reis in de mail gekregen; 3 eilanden en een heleboel activiteiten!

 

We hebben de mooiste uitzichten opgezocht, helaas niet altijd gezien door de regen/wolken, maar ondanks de regen hebben we ontzettend veel mooie natuur gezien! We hebben genoten van onze huur auto’s waardoor we de eilanden voor een heel groot deel hebben kunnen bewonderen. We hebben veel gewandeld (Pico beklommen) en we hebben genoten van het water(kajakken & canyoningen) en het zeeleven(dolfijnen spotten, zwemmen met dolfijnen, snorkelen en duiken).

 

De Azoren worden ook wel de eilanden van de 4 seizoenen in 1 dag genoemd, omdat je na een enorme regenbui ook weer veel zon kunt hebben, en dat hebben we zeker ervaren! Tijdens een wandeling in Furnas zijn we zeiknat geregend maar toen we bij de auto aankwamen was onze korte broek alweer droog. Ik zou zeggen dat de Azoren ook wel de eilanden van de regenboog zijn, want ik denk dat we elke dag, meerdere keren een regenboog hebben gezien! De regen heeft voor ons deze reis niet verpest, maar we hebben wel begrepen dat we net pech gehad hebben en uitzonderlijk veel regen gehad hebben.

 

Tip: zorg altijd voor droge kleding in de auto, neem altijd je wandelschoenen mee en zorg ook voor voldoende water en iets je eten!

Azoren – Bea en Peter

Wij hadden een reis geboekt naar Hawaï, maar deze kon vanwege Covid helaas niet doorgaan (ook niet na een jaar uitstel). Op het laatste moment besloten we om over te boeken naar de Azoren en dit was allemaal binnen 1 week geregeld. Super snelle service. We hebben tijdens de reis diverse transfers van eiland naar eiland gehad met het vliegtuig en/of de ferry, hiervoor ontvingen we onderweg telkens tijdig onze boarding passen. We hebben meer reizen op maat gemaakt met andere organisaties, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt, dit was super. Je wordt ook tijdens je reis volledig ontzorgt, waardoor je nog meer kunt genieten zonder rompslomp onderweg. 

 

Je reis wordt volledig op maat gemaakt, waarbij al je wensen meegenomen worden en er goed overlegd wordt. Wij zullen dan ook zeker in de toekomst onze reizen via Faraway Travel boeken.

Azoren – Martijn en Ilja