Deprecated: Hook elementor/widgets/widgets_registered is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan elementor/widgets/register. in /var/www/vhosts/farawaytravel.nl/webspace/httpdocs/farawaytravel.nl-wordpress/wp-includes/functions.php on line 5758 Deprecated: Functie Elementor\Widgets_Manager::register_widget_type is sinds versie 3.5.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan register. in /var/www/vhosts/farawaytravel.nl/webspace/httpdocs/farawaytravel.nl-wordpress/wp-includes/functions.php on line 5383 Een individuele rondreis naar de Azoren op maat - Faraway Travel

Een individuele rondreis naar de Azoren op maat

De Azoren is een eilandengroep van Portugal welke gelegen is  op 1370 kilometer van het vaste land. De eilandengroep bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden welke allemaal  van vulkanische oorsprong zijn. Bijna alle  eilanden zijn erg groen en hebben een constante temperatuur over de verschillende jaargetijden die slechts varieert tussen de 16 en 25 graden. De Azoren lenen zich perfect voor wandelaars, maar wanneer je geïnteresseerd bent in het bewonderen van veel prachtige natuur dan is een rondreis naar de Azoren ook zeker iets voor jou. Iedere rondreis is uniek want wij maken jullie rondreis naar de Azoren volledig op maat op basis van jullie reiswensen! 

bezienswaardigheden uitgelicht

Sete Cidades Caldeira

Wanneer je met de auto aankomt rijden en er links van je plots deze prachtige caldeira verschijnt weet je niet wat je ziet. Deze indrukwekkende caldeira is gevuld met een blauw en een groen meer en omgeven door prachtig groene vegetatie. Dit plaatje is het gevolg van meer dan 38.000 jaar vulkanische activiteit, waarvan de laatste rond 1400 plaatsvond. Echt een must see wanneer je op het eiland Sao Miguel bent. 

Sao Miguel

Vulkanische activiteit

Terwijl je in de buurt komt van Lagoa das Furnas en je de borden volgt hoef je enkel je neus te volgen. De geur van rotte eieren wordt steeds heftiger naarmate je Lagoa das Furnas nadert. Bij Lagoa das Furnas zie, voel en ruik je de vulkanische activiteit. Je ziet er heet water borrelen en ziet kleine caldeiras stoom afblazen. Sommige van de kraters worden door restaurant-eigenaren uit de omgeving zelfs gebruikt om hun eten mee op te warmen.  Een unieke plek die zeker niet kan ontbreken tijdens jullie op maat gemaakte rondreis door de Azoren.

Sao Miguel

Montanha do Pico

Op het eiland Pico tref je het hoogste punt van Portugal, de Montanha do Pico. Deze stratovulkaan is voor het laatst uitgebarst in 1718, en is 2.351 meter hoog. De vulkaan is zeer geschikt voor een pittige, maar mooie wandeltocht welke een goede conditie en goede wandelmaterialen vereist. Heb je geluk en bereik je de top van de vulkaan op een heldere dag? Dan heb je een enorm mooi uitzicht over het hele eiland en kun je de eilanden Graciosa, Faial, Terceira en Sao Jorge zien liggen. Enorm bijzonder en een ‘letterlijk’ hoogtepunt van jullie reis! 

Pico

Heel veel watervallen!

Het hoogtepunt van Flores zijn zeker de watervallen van Poço Ribeira do Ferreiro. Hier vallen meer dan 20 watervallen van de berg af, erg bijzonder. Laat je niet afschrikken wanneer het regent tijdens een bezoek aan deze plek; vaak zijn dit de momenten dat je dit unieke natuurspektakel helemaal voor jezelf hebt! 

Flores

Individuele rondreis Azoren
Rondreis op maat Azoren
5/5

Veelgestelde vragen

xxxx

De beste reistijd voor een rondreis door de Azoren is van eind april tot half oktober. Dat betekent overigens niet dat je buiten dit seizoen niet naar de Azoren kunt afreizen. De temperatuur blijft het hele jaar aangenaam, al kan het in de winter ’s nachts toch aardig fris worden. Het grote verschil is de hoeveelheid regen in de winter. In de zomer valt er minder regen, maar houdt ook dan rekening met zo nu en dan een bui. Niet gek, de prachtige groene natuur moet uiteraard gevoed worden. Houdt bij het inpakken voor jouw reis naar de Azoren rekening met verschillende soorten kleding; zo midden op de oceaan valt er op het ene moment een bui en het andere moment straalt de zon weer!

Op de Azoren reis je het makkelijkste met jouw eigen huurauto. Zo behoud je de meeste flexibiliteit in jullie reis en kun je stoppen daar waar je wilt. De natuur is gratis en zo haal je het makkelijkste uit de reis.

 

Voor het vervoer tussen de eilanden vlieg je met kleine vliegtuigjes van Sata Airlines. Binnen de centrale eilandengroep vaar je eenvoudig met de boot over. Zowel de vluchten als de overtochten per boot duren erg kort. Hierdoor neemt het verplaatsen naar een ander eiland slechts enkele uren in beslag. 

 

Op de Portugese Azoren betaal je lekker eenvoudig met de euro. Geen gedoe met wisselkoersen. Geldautomaten zijn in de steden beschikbaar. 

Het tijdsverschil is zowel in de zomer als de wintertijd 2 uur. Je gaat 2 uur terug in de tijd. 

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis! 

Boek nu jullie reis op maat naar de Azoren met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar de Azoren op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar de Azoren aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.