Rondreis Azoren


GAAT JOUW VOLGENDE RONDREIS NAAR DE AZOREN?

De Azoren is een eilandengroep van Portugal, gelegen op 1370 kilometer van het vaste land. De eilandengroep bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden en zijn alle van vulkanische oorsprong. De eilanden zijn erg groen en kennen een redelijk constante temperatuur over de verschillende jaargetijden welke slechts varieert tussen de 16 en 25 graden. De Azoren lenen zich perfect voor wandelaars, maar wanneer je geïnteresseerd in het bewonderen van veel prachtige natuur dan is een rondreis naar de Azoren ook zeker iets voor jou. Wil je al het schoon op je gemak kunnen zien? Dan is het hebben van een rijbewijs wel erg fijn. Met een auto manoeuvreer je jezelf gemakkelijk over de eilanden. De Azoren lenen zich al voor een korte vakantie vanaf vier tot vijf dagen, tot een langere vakantie van enkele weken.

Rondreis Azoren
Rondreis Azoren op maat

BEZOEK DE INDRUKWEKKENDE SETE CIDADES CALDEIRA

Wanneer je met de auto aankomt rijden en er links van je plots deze prachtige caldeira verschijnt weet je niet wat je ziet. Deze indrukwekkende caldeira is gevuld met een blauw en een groen meer en omgeven door prachtig groene vegetatie. Dit plaatje is het gevolg van meer dan 38.000 jaar vulkanische activiteit, waarvan de laatste rond 1400 plaatsvond. Echt een must see wanneer je op het eiland Sao Miguel bent. 

MONTANHA DO PICO 

Op het eiland Pico tref je het hoogste punt van Portugal, de Montanha do Pico. Deze stratovulkaan is voor het laatst uitgebarst in 1718, en is 2.351 meter hoog. De vulkaan is zeer geschikt voor een mooie wandeltocht, is goed toegankelijk en vereist enkel goede wandelmaterialen. Heb je geluk en bereik je de top van de vulkaan op een heldere dag? Dan heb je een enorm mooi uitzicht over het hele eiland en kun je de eilanden Graciosa, Faial, Terceira en Sao Jorge zien liggen. Enorm bijzonder!

Rondreis Azoren MONTANHA DO PICO
Rondreis Azoren CALDEIRA'S

NOG MEER CALDEIRA'S TIJDENS JOUW RONDREIS NAAR DE AZOREN

Alle vulkanische activiteit vormt zijn hoogtepunt wanneer je wandelt naar het uitkijkpunt zoals je deze ziet op de naastgelegen afbeelding. Wandelend via een paadje begeleid door houten paaltjes kom je tot een prachtig uitkijkpunt waar je mond van open valt.

ZIE EN RUIK VULKANISCHE ACTIVITEIT BIJ LAGOA DAS FURNAS

Terwijl je in de buurt komt van Lagoa das Furnas en je de borden volgt, moet je gewoon je neus volgen. De geur van rotte eieren wordt steeds heftiger naarmate je Lagoa das Furnas nadert. Bij Lagoa das Furnas zie, voel en ruik je de vulkanische activiteit nog steeds. Je ziet er heet water borrelen en ziet kleine caldeiras stoom afblazen. Sommige van de kraters worden door restauranteigenaren uit de omgeving zelfs gebruikt om hun eten mee op te warmen.  

Rondreis Azoren Vulkaan

Jouw vakantie naar de Azoren boeken?

Breng een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis naar de Azoren. Het bezoeken van andere bezienswaardigheden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u vragen heeft over de vakantie naar de Azoren neem gerust contact op. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.