Rondreis Botswana


BRENGT JOUW VOLGENDE REIS JOU NAAR BOTSWANA?
(selfdrive)

Botswana is ongetwijfeld een ideale bestemming voor jou als je gek bent op dieren. Hier ontdek je het échte Afrika terwijl je rondrijdt in je eigen huurauto. Reizen naar Botswana worden vaak gecombineerd met Namibië en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Gedurende een reis naar Botswana, of een combinatie met één van de andere landen, kun je een bezoek brengen aan de lokale bosjesmannen, de Okavangodelta, het Chobe Nationaal Park en meer! Is Botswana iets voor jou? Vraag dan vrijblijvend een reisplan aan op maat en kom een stap dichterbij jouw droomreis naar Botswana!

CHOBE NATIONAAL PARK

Chobe Nationaal Park staat bekend om zijn enorm grote hoeveelheid olifanten, in een gebied zo groot als Zwitserland. Chobe is het bekendste park van Botswana en dat is niet voor niets: het is één van de beste locaties van Afrika om wild te spotten. Je hebt hier dan ook een grote kans om de Big Five te zien!

Binnen het Chobe Nationaal Park heb je veel verschillende landschappen. Het noordoosten wordt gekenmerkt door teakbossen en gaat over opgroene graslanden in het noorden. In het zuiden is het landschap veel droger en kom je terecht in de savanne. Langs de in het noorden gelegen Lanyantirivier is het moerasachtig. Dit veelzijdige landschap zorgt ervoor dat je op verschillende plekken verschillende soorten dieren kunt zien en dat de fauna zo veelzijdig is.

OKAVANGO DELTA

Waar de meeste rivieren uitmonden in zee, mond de uit Angola afkomstige Okavango rivier uitwaaierend uit in het binnenland van Botswana. In dit natuurgebied vind je uitgestrekte delen van papyrusriet, enorm helder water en vele vogelsoorten. Ook kun je nijlpaarden, buffels, olifanten en leeuwen tegenkomen.

Tijdens jouw bezoek aan de Okavango delta kun je je op verschillende manieren vervoeren. Zo kun je op wandelsafari gaan, kun je varen over de vertakkingen van de rivier of kun je een vlucht maken boven de delta. Kies je ervoor om te overnachten in de Okavango delta? Dan kampeer je op één van de veiligere eilandjes van de delta. Je gaat hier echt back to basic: er is geen stromend water en geen elektriciteit. ’s Nachts wordt er een kampvuur aangehouden om de wilde dieren op afstand te houden.

MOREMI GAME RESERVE

In het oostelijke deel van de Okavango delta vind je Moremi Game Reserve. Dit is het enige gedeelte in de delta waar je zelf kan en mag rijden. Een unieke ervaring, want door het moerasachtige en grasachtige gebied is dit een omgeving waar veel wilde dieren graag vertoeven. In het Moremi reservaat kún je overnachten. Je moet dan wel alles zelf meenemen, want onderweg is niets te verkrijgen.