fbpx

Een individuele rondreis naar Costa Rica op maat

Wanneer je op zoek bent naar een heerlijke reisbestemming vol prachtige natuur, dan kan jouw volgende rondreis naar Costa Rica zijn! Dit land, gelegen in Midden-Amerika, is vol van tropische regenwouden, exotische dieren, vulkanen, uitgestrekte stranden en een prachtige onderwaterwereld. Tijdens jouw vakantie in Costa Rica spot je in het wild luiaards en toekans: een wonderlijke ervaring voor jong, oud of het hele gezin.

 

Hieronder lees je meer over enkele bezienswaardigheden die je tijdens jullie rondreis door Costa Rica kunt bezoeken. Er is nog veel meer te bezoeken, iedere individuele rondreis is uniek, wij stellen jullie reis door Costa Rica volledig op maat samen. Welke bezienswaardigheden jullie ook kiezen; jullie vakantie naar Costa Rica wordt ongetwijfeld prachtig!

bezienswaardigheden uitgelicht

Natuurrijk Monteverde

Monteverde mag je tijdens jouw vakantie naar Costa Rica zeker niet overslaan. Het is een unieke plek waar ontzettend veel te beleven is. Je kunt er ziplinen door de jungle, wandelen door de prachtige natuur, de bekende felgroene kikkers bewonderen en wandelen over ontzettend lange bruggen die zich over de uitgestrekte bossen uitrijken. En die bossen zijn bijzonder! Het regenwoud van Monteverde behoort namelijk tot één van de weinige “nevelwouden” ter wereld. Het wandelen tussen de bossen omringt door nevel geeft daarom een extra magisch gevoel!

Monteverde

Kijk uit op de el arenal vulkaan

Tijdens jouw rondreis naar Costa Rica tref je het binnenland het gezellige plaatsje La Fortuna. La Fortuna staat vooral bekend om de dichtbij gelegen El Arenal vulkaan. In de omgeving van La Fortuna vind je prachtige watervallen en je kunt er heerlijke wandelingen maken terwijl je uitzicht hebt op de El Arenal vulkaan en wilde dieren kunt tegenkomen in de ongerepte natuur. Ook vind je in La Fortuna de mooiste hangbruggen van Costa Rica. Hier wandel je boven de jungle en kijk je uit op de adembenemende jungle!

La Fortuna

Bekijk nestelende schildpadden

Het natuurreservaat Tortuguero is een van de bekendste parken van Costa Rica. Hier kun je namelijk getuige zijn van nestelende schildpadden. Een unieke beleving! Om Tortuguero te bezoeken staat er een lange reis op de planning. Het eiland is namelijk erg afgelegen. Het laatste deel leg je af per boot, wat een bezoek aan dit eiland extra uniek maakt!

 

Naast nestelende schildpadden is er op Tortuguero nog veel meer te beleven. Tortuguero is een beschermd gebied waar je midden in het regenwoud kunt kanoën en prachtige wandelingen in het regenwoud kunt maken. Een bezoek aan dit unieke gebied zul je niet snel vergeten!

Tortuguero

Ontspannen aan de caribische kust

Als je de foto hierboven ziet, hoeven we eigenlijk geen uitleg meer te geven. In Puerto Viejo, een klein dorpje gelegen aan de oostkust van Costa Rica, ontspan je heerlijk aan het prachtige strand. Er hangt een erg laid back (ontspannen) sfeer, waardoor dit plaatsje zich perfect leent voor een ontspannen afsluiting van jullie rondreis naar Costa Rica. Naast de prachtige stranden, heeft Puerto Viejo ook een mooie onderwaterwereld en kun je in de nabije omgeving nog voldoende (natuurrijke) activiteiten ondernemen. Hierdoor is Puerto Viejo geschikt voor velen!

Puerto Viejo

Waterval costa rica
5/5

Veelgestelde vragen

xxxx

Ben je op zoek naar een (voornamelijk) strandvakantie, dan is de beste reistijd gelegen tussen november en april (onze Nederlandse winter). Tijdens deze periode valt er de minste regen. Houdt zeker regen met zo nu en dan een bui, Costa Rica is niet voor niets zo groen! 

 

Ook in de andere maanden is het mogelijk een reis naar Costa Rica te maken. Doorgaans valt er meer regen, maar er zijn ook veel droge perioden. De Nederlandse zomer (juli tot en met oktober) is de uitgelezen kans voor een bezoek aan het Tortuguero Nationaal Park, waar je in deze periode nestelende schildpadden kunt zien. En dit is ook de periode dat je op zoek kunt gaan naar walvissen vanuit de Pacifische kust. 

 

Kortom; een reis door Costa Rica is het hele jaar mogelijk. Wanneer je ook gaat, houdt rekening met zo nu en dan een bui. 

De fijnste manier om door Costa Rica te reizen is door te reizen met een eigen huurauto. Zo behoud je de meeste flexibiliteit in jullie reis en kun je stoppen daar waar je wilt. Ook zorgt het ervoor dat je in de meeste gevallen nog een aantal uurtjes langer op een bestemming kan blijven, indien je dat zou willen. Vanuit Faraway Travel kunnen we ook (gedeeltelijk) privé vervoer regelen. Houdt er rekening mee dat dit wel vrij kostbaar is in Costa Rica.

In Costa Rica betaal je met de Costa Ricaanse Colon (CRC). In alle grote steden is het wel mogelijk om geld op te nemen met bankpassen met Maestro, Mastercard en Visacard. Het is belangrijk je bankpas op wereldprofiel te zetten en daarnaast adviseren wij het altijd om wat contante euro’s of dollars mee te nemen, voor het geval een geldautomaat het niet doet.

Het tijdsverschil met Costa Rica bedraagt in de winter 7 uur en in de zomer 8 uur

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen verder te bespreken. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis! 

Boek nu jullie reis op maat naar Costa Rica met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Costa Rica op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Costa Rica aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.