Rondreis IJsland


GAAT JOUW VOLGENDE RONDREIS OP MAAT NAAR IJSLAND?

Op slechts iets meer dan twee uur vliegen vind je het dunbevolkte land van Europa: IJsland! Met zijn prachtige, diverse natuur kijk je je ogen uit en vraag je je af en toe af of alles wat je ziet wel werkelijkheid is. Een vakantie naar IJsland staat bekend om de geisers, warmwaterbronnen, bergen, gletsers, lavavelden, zwarte stranden, walvissen en natuurlijk Thingvellir, een geologische spleet in de aarde te bezoeken. En dan zijn we waarschijnlijk nog de helft vergeten! Tijdens jouw rondreis naar IJsland verken je de schoonheid van het land zelfstandig door middel van een huurauto. Welke plekken je gaat bezoeken en in welke accommodaties je overnacht bepalen wij samen op basis van jouw reiswensen. Eén ding is zeker: een reis naar IJsland - kort of lang - is memorabel!

 

Rondreis IJsland
Vakantie IJsland

GOLDEN CIRCLE

De meest bekende highlights van IJsland liggen in de Golden Circle, een prachtige autoroute gelegen heel dicht bij de hoofdstad Reykjavik. De Golden Circle staat bekend om de prachtige geisers, watervallen en vulkanen. En al dat mooie natuurschoon is al in één dag te bewonderen. Ideaal dus voor een dagtrapje vanuit de hoofdstad of voor wanneer je doorreist naar het zuiden van IJsland.

Tijdens de autoroute kan je onder andere een bezoek brengen aan Geysir. Al is de naam wat verwarrend. Wanneer je Geysir bezoekt, zul je namelijk niet de Geysir, maar de Strokkur geiser zien spuiten. De Geysir, die tot wel 70 meter hoog water kon spuiten, is namelijk niet meer actief. Gelukkig is het de geiser Strokkur die het natuurspektakel nog wel aan jullie kan laten zien. Deze geiser spuit iedere tien minuten water tot wel 20 meter hoog. Erg indrukwekkend!

Dit en nog veel meer prachtige natuur vind je tijdens jouw vakantie naar IJsland in de Golden Circle. 

 

EEN ZWART STRAND TIJDENS JOUW RONDREIS NAAR IJSLAND

 

Wanneer je de Golden Circle vervolgt en het dorpje Vik bijna nadert kom je uit bij een prachtig uitkijkpunt. Vanaf hier kijk je uit over het strand van Kirkjufjara. Het strand is pikzwart, de golven zijn er ruig en de kust wordt gekenmerkt door prachtige rotsformaties. 

Rijd je door dan kom je terecht bij de prachtige rotsformaties langs de zee nabij Vik. Het Reynifjara strand staat bekend om de basalten stenen in een hexagonale vorm. Hier lijkt het haast alsof een stukje natuur gecreëerd is door de mens, maar dat is het niet. De basalten kolommen zijn een natuurfenomeen ontstaan door het afkoelen van magma. De magma stolt en resulteert in kolommen in een hexagonale vorm. Kijk goed om je heen want regelmatig vind je op het strand (of vliegend in de lucht) puffins, ook wel papegaaiduikers. 

 

Rondreis naar IJsland
vakantie naar IJsland

IJSLAND IN HET KLEIN OP SNAEFELLSNES

Op slechts twee uur rijden van Reykjavik ligt het schiereiland Snaefellsnes. Snaefellsnes staat bekend als IJsland in het klein, omdat het schiereiland een verzameling is van verschillende landschappen die je door heel IJsland aantreft.

Op Snaefellsness rijd je over prachtige wegen en zie je continu prachtige bergen op de achtergrond. Onderweg maak je verschillende stops. Je bewondert er basaltkolommen, prachtige ruige rotsen, watervallen en natuurlijk de Kirkjufellsfoss. De Kirkjufellsfoss berg is de meest beroemde bezienswaardigheid van Snaefellsnes en is uniek door zijn kegelvorm. De berg wordt ontzettend veel gefotografeerd en is zelfs als decor in de serie Game of Thrones gebruikt. De berg is 463 meter hoog en het mooiste uitzicht heb je vanaf de waterval aan de andere kant van de weg. Ook de waterval is prachtig. Vanaf hier heb je dus meteen twee mooie uitzichten te pakken tijdens jouw rondreis naar IJsland!

BEZOEK DE MEEST NOORDELIJKE STAD VAN EUROPA: REYKJAVIK

 

Omdat de luchthaven van IJsland gelegen is in Reykjavik, zal de meesten een bezoek aan de gezellige stad Reykjavik niet ontgaan. Hier breng je een bezoek aan één van de bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft of geniet je in de hoofdstraat Laugavegur in een van de vele cafeetjes of barretjes. Ook is het mogelijk om vanuit Reykjavik enkele excursies te ondernemen. Zo kun je vanaf hier op walvissen excursie of breng je een bezoek aan het nabijgelegen Blue Lagoon, een heerlijke lagune spa gevuld met geothermisch verwarmd water. Heerlijk voor een middagje ontspanning!

JOUW RONDREIS NAAR IJSLAND OP MAAT BOEKEN?

Breng een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis naar IJsland. Het bezoeken van andere bezienswaardigheden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u vragen heeft over de vakantie naar IJsland neem gerust contact op. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.