Rondreis Peru


BRENGT JOUW VOLGENDE REIS JOU NAAR PERU?

Peru is een land gelegen in het midden van het Andesgebergte, midden in Zuid-Amerika en staat bekend om zijn vele variatie op het gebied van cultuur en natuur. Het land staat bekend om het oude Inca-Rijk. Een reis naar Peru is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan de Machu Picchu. In Peru an sich kan je je al weken vermaken, maar een combinatiereis met bijvoorbeeld Bolivia is ook goed mogelijk. Ben je na het lezen van alle informatie over Peru geïnteresseerd in een reis naar Peru? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel op maat van jouw reiswensen aan onder het kopje “boek jouw droomreis”.

 

BEZOEK DE EEUWENOUDE INCA-ARCHIPEL MACHU PICCU

Een reis naar Peru is niet compleet zonder een bezoek aan de Machu Picchu, de oude Inca-archipel, welke één van de nieuwe zeven wereldwonderen is. Machu Picchu is hoog in het Andesgebergte gelegen en is regelmatig omringd door de vele wolken. Het is dan wachten op het magische moment waarop de Machu Picchu tevoorschijn komt. Een moment dat je te nimmer meer zult vergeten.

Wanneer je een bezoek brengt aan Machu Picchu kun je er – afhankelijk van je reisvoorkeuren – voor kiezen om hier een dag naar toe te gaan, of je kunt ervoor kiezen om de meerdaagse Inca Trail te lopen (let op; deze meerdaagse trail moet vroeg van te voren worden gereserveerd).

RAINBOW MOUNTAIN

Op ongeveer 5000 meter boven zeeniveau start een korte, maar vanwege de hoogte toch intensieve, wandeling. Wanneer je de top bereikt weet je zeker dat het het allemaal waard was: boven de wolken kleuren de kleuren van de regenboogberg. Een fantastisch plaatje.

Rainbow Mountain is een berg in Peru welke pas sinds enkele jaren populair is geworden onder touristen. De berg is gekleurd in verschillende lagen door de verschillende mineralen die de berg bevat. In totaal zijn er zeven mineralen met verschillende schaduwkleuren, welke maar niet door elkaar raken.

CUZCO

Cuzco wordt vaak gezien als tussenstop naar de vele bezienswaardigheden in de omgeving, maar de stad zelf is ook een waar museum. Cuzco was ooit de hoofdstad van het machtige Incarijk, wat tot op de dag van vandaag merkbaar is. Cuzco is een stad met veel leuke, smalle straatjes, en is gevuld met oude Inca ruïnes. Kortom; een heerlijke stad om een aantal dagen rond te struinen en te gebruiken als verblijfplek voor diverse tripjes.

DE AMAZONE IN: MANU NATIONAL PARK

Het Peruviaanse gedeelte van de Amazone is één van de mooiste plekken om de biodiversiteit van de Amazone te bekijken. In Manu National Park leven namelijk ten minste 1000 verschillende vogels en meer dan 200 verschillende zoogdieren. Tijdens jouw trip kom je kaaimannen tegen, verschillende aapsoorten en papegaaien. Wanneer je eenmaal met een bootje over de rivier vaart kijk je je ogen uit, fantastisch!