Rondreis Sri Lanka (.2)


Sri Lanka strand

Gaat jouw volgende rondreis naar Sri Lanka?

Sri Lanka is een ontzettend veelzijdig land. Tijdens een rondreis door Sri Lanka heb je soms het gevoel door verschillende continenten te reizen. Sri Lanka is ontzettend multicultureel en in het zuidelijk plaatsje Galle tref je nog veel oud Nederlandse elementen aan vanuit de VOCtijd. Het binnenland van Sri Lanka is zeer afwisselend. Zo kun je er wandelen tussen de vele theevelden, wandelen tussen de gebergtes of op safari in het Yala Nationaal Park. Langs de zuidkust van Sri Lanka kom je heerlijk tot rust aan één van de stranden, kun je heerlijk snorkelen of neem je een surfles. Kortom; Sri Lanka heeft voor ieder wat wils.Lees hieronder meer over enkele beziens-waardigheden die je tijdens jullie rondreis naar Sri Lanka kunt bezoeken. Er is nog veel meer te bezoeken, iedere rondreis is uniek, wij stellen jullie rondreis naar Sri Lanka volledig op maat samen.

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Ga op safari in het Yala Nationaal Park

Yala Nationaal Park

Het Yala Nationaal Park is het op twee na grootste nationaal park in Sri Lanka en zeker één van de bekendste. Hier geniet je op safari van de wildlife die Sri Lanka te bieden heeft. Tijdens een jeep safari tour spot je vele apen, krokodillen, buffels, olifanten én als je geluk hebt: de luipaard. 

Verken cultureel Kandy

Cultureel Kandy

Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka en is met name bekend om de Tempel van de Tand. In deze tempel zou een hoektand van Boeddha bewaard zijn. Naast culturele stad heeft Kandy ook prachtige natuur. Midden in het centrum van de stad bevindt zich een prachtig meer. Besluit je een ritje met de tuktuk te nemen? Dan is een bezoekje aan het Udawattakele Royal Forest Park zeer de moeite waard. Hier slingeren de apen door het bos. Je kijkt je ogen uit.

Bezoek een theefabriek

Theefabriek Sri Lanka

Het binnenland van Sri Lanka is omgeven door de vele theeplantages. Wandel in de Horton Plains tussen de theevelden of bezoek hier of in het plaatsje Ella één van de theefabrieken. Wist je dat alle soorten thee slechts gemaakt worden van één type theeplant? Deze en meer theefeitjes leer je tijdens een bezoek aan een theefabriek. In sommige theefabrieken kun je je bezoek afsluiten met een heerlijke theeproeverij.

Bezoek ons oude VOC fort in Galle

Fort Galle Sri Lanka

In de voormalige VOC stad Galle, gelegen in het zuiden van Sri Lanka, bouwden de Nederlanders in de 17e eeuw een fort. Je treft er veel Nederlandse elementen en kunt de teksten op graven gelegen in oud Nederlandse kerken dankzij de Nederlandse taal gewoon lezen. Toch bijzonder als je op vakantie bent zo ver van huis?!

Wat je verder moet weten over jullie rondreis naar Sri Lanka

Beste reistijd

Beste reistijd

Doordat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, is het in Sri Lanka altijd zomer en kunnen we het jaar rond reizen naar Sri Lanka aanbieden. Gemiddeld liggen de temperaturen altijd rond de 30 graden. De beste reistijd is van februari tot en met april, maar in de overige maanden kun je ook prima een reis naar Sri Lanka maken. Moesson of geen moesson, het kan altijd gaan regenen. En ook tijdens de moesson zijn er genoeg zonnige dagen. Gelukkig regent het op Sri Lanka bijna nooit de hele dag. 

 

Over de moessonperiodes..

Sri Lanka heeft twee verschillende moessonperiodes; tussen mei en september heerst de zuidwestmoesson (Yala) waardoor er in het zuidwesten van Sri Lanka veel regen kan vallen. Tussen november en maart heerst de noordoostmoesson (Maha) die voor regen zorgt in het (noord)oosten van het land. Dit is de meest gunstige periode voor het bezoeken van de zuid- en westzijde van Sri Lanka.

 

 

Vervoer

Tuktuk

De meest unieke manier om rond te reizen door Sri Lanka is het reizen met een eigen tuktuk. Zo behoud je de meeste flexibiliteit in jullie reis en kun je stoppen daar waar je wilt. Het is een unieke ervaring waarbij je je helemaal integreert in het Sri Lankaanse leven!

Naast vervoer per tuktuk is het ook mogelijk om door Sri Lanka te reizen met een eigen privé chauffeur of om (voor een groot gedeelte) gebruik te maken van lokaal vervoer. Ben je een ervaren bestuurder en niet bang voor de Aziatische drukte op straat? Dan is reizen met een eigen huurauto ook altijd mogelijk. 

Geldzaken

Sri Lankaanse Rupee

In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Rupee (LKR). In alle grote steden is het wel mogelijk om geld op te nemen met bankpassen met Maestro, Mastercard en Visacard. Het is belangrijk je bankpas op wereldprofiel te zetten en daarnaast adviseren wij het altijd om wat contante euro’s mee te nemen, voor het geval een geldautomaat het niet doet.

 

Tijdsverschil

tijdsverschil

Het tijdsverschil met Sri Lanka bedraagt in de winter 4,5 uur en in de zomer 3,5 uur.

Jullie rondreis door Sri Lanka op maat gemaakt?

Zijn jullie enthousiast geworden en kunnen jullie niet wachten om een bezoek te brengen aan één van deze bezienswaardigheden tijdens jullie rondreis naar Sri Lanka? Uiteraard is het bezoeken van andere bezienswaardigheden ook mogelijk.  Wanneer jullie vragen hebben over een vakantie naar Sri Lanka neem dan gerust contact op. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan, dan gaan wij gelijk voor jullie aan de slag.