fbpx

Reizen en Corona

Steeds meer landen openen hun grenzen en dat betekent ook dat wij steeds meer reizen kunnen uitvoeren naar landen buiten Europa. Graag nemen wij jullie mee in de mogelijkheden en geven we antwoord op jullie vragen rondom reizen naar landen met een oranje reisadvies. Wij kunnen in elk geval niet wachten om jullie droomreizen ook buiten Europa weer te mogen realiseren.​

Open bestemmingen:

Europa

AZOREN

Reizen naar de Portugese Azoren kan op dit moment zonder beperkingen (geen testverplichting). Ben je niet gevaccineerd, dan is een negatieve PCR test (72 uur voor vertrek) vereist. 

IJSLAND

Reizen naar IJsland kan op dit moment zonder beperkingen. Ook als je niet gevaccineerd bent. Er is geen testverplichting.

Europa

Sri Lanka

Reizen naar Sri Lanka kan voor gevaccineerde reizigers zonder beperkingen (geen testverplichting). Voor niet gevaccineerde reizigers is reizen naar Sri Lanka momenteel enkel mogelijk middels een ‘bio bubble’ van 14 dagen. Alhoewel wij het idee van deze ‘bio bubble’ erg mooi vinden, past dit niet bij de manier waarop wij vanuit Faraway Travel onze reizen willen organiseren. Daarom organiseren wij op dit moment nog geen reizen naar Sri Lanka voor ongevaccineerde reizigers. 

 

 

Azië

NEPAL

Nepal is open voor gevaccineerde reizigers. Zij kunnen reizen zonder beperkingen (geen testverplichting). Er wordt nog wel wat papierwerk gevraagd, maar daar helpen wij uiteraard bij. Voor niet-gevaccineerde reizigers is een negatieve PCR test (72 uur voor vertrek) vereist + een negatieve antigen test bij aankomst. 

Azië

Afrika

ZUID-AFRIKA

Reizen naar Zuid-Afrika kan op dit moment voor gevaccineerde zonder beperkingen (geen testverplichting). Ben je niet gevaccineerd, dan is een negatieve PCR test (72 uur voor vertrek) vereist.


COSTA RICA

Reizen naar Costa Rica kan op dit moment zonder beperkingen (geen testverplichting).

MIDDEN AMERIKA

VIETNAM

Reizen naar Vietnam is sinds kort weer mogelijk voor gevaccineerde reizigers. Een negatieve PCR test (72 uur voor vertrekt) is wel vereist. Voor niet-gevaccineerde reizigers zijn reizen naar Vietnam momenteel nog niet mogelijk.

 

 

Azië

CANADA

Canada is open voor gevaccineerde reizigers. Zij kunnen reizen zonder beperkingen. Bij aankomst kán er wel een PCR test worden afgenomen. In afwachting van het resultaat hoef je niet meer in quarantaine. Er wordt nog wel wat papierwerk gevraagd, maar daar helpen wij uiteraard bij. 

AMERIKA

Reizen met een oranje reisadvies

Voor iedere bestemming geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies. Binnen Europa is dit advies voor de meeste landen een groen- of een geel advies. Buiten Europa hebben inmiddels ook steeds meer landen kleurcode ‘geel’, maar dit is nog niet altijd zo.  Het reisadvies van Buitenlandse zaken is een middel dat jou kan helpen inzicht te krijgen in de risico’s in een land. Het reisadvies wordt gegeven op basis van de covid situatie, maar geeft ook inzicht in andere veiligheidsaspecten. Uiteindelijk is het reisadvies een advies en is het aan jou om te beslissen of je de reis wel of niet wilt maken.

 

In de afgelopen periode hebben wij ervaren dat wanneer je je goed voorbereid er vaak veel mogelijk is. Wij maken al onze reizen volledig op maat en kunnen dus – in overleg met jou – er altijd voor kiezen om bepaalde drukke gebieden te omzeilen en jouw reis zo vorm te geven dat je veilig op reis kunt gaan. Een oranje reisadvies is voor ons hierdoor niet altijd een reden om jullie reis te annuleren of verplaatsen of in eerste instantie al niet te plannen.

 

Overigens geldt voor alle reizen dat wij jullie reis alleen door laten gaan als wij ervan overtuigd zijn dat wij jouw reis op een veilige manier kunnen organiseren. Hiervoor staan wij in nauw contact met onze lokale partners.

BEN IK WEL VERZEKERD?

Als je op reis gaat naar het buitenland ben je via de Nederlandse zorgverzekering gedekt voor ziektekosten gelijk aan het prijsniveau in Nederland. Ook bij een oranje reisadvies. Eventuele hogere kosten worden normaliter gedekt via de reisverzekering. Echter, bieden nog niet alle reisverzekering dekking voor corona gerelateerde zorg kosten. Het is goed om na te gaan of jouw verzekeraar dit dekt.

 

Naast corona gerelateerde ziektekosten zijn er ook nieuwe scenario’s waartegen u zich mogelijk wilt verzekeren. Denk aan scenario’s als ‘een positieve corona test voor vertrek’ of ‘corona op reis’ waardoor je in quarantaine moet gaan en de reis niet kunt vervolgen. Inmiddels zijn er verschillende verzekeraars die dekking hebben bij dit soort scenario’s. Mocht jullie eigen reisverzekeraar dit niet dekken, dan kan je altijd even een kijkje nemen bij ANWB, De Friesland, Europeesche, Unigarant of ZLM Verzekeringen. Laat je goed adviseren!