Reizen en Corona

Bijna alle landen hebben inmiddels hun grenzen geopend en dus is het voor ons inmiddels weer mogelijk om reizen te organiseren naar bijna alle landen. Sommige landen hebben nog inreisvereisten, zoals een vaccinatieverplichting of bijvoorbeeld het invullen van gezondheids-papieren. De meest accurate inreisvereisten kunt u terugvinden op https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies. Het is jullie eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de inreismaatregelen. Uiteraard stellen wij jullie vanuit Faraway Travel ook op de hoogte en zullen wij jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van eventuele wijzigingen.

 

Hieronder leest u meer informatie over reizen met een ‘oranje reisadvies’ en (verzekeren tegen) nieuwe covid risico’s.

Reizen met een oranje reisadvies

Voor iedere bestemming geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een reisadvies. Binnen Europa is dit advies voor de meeste landen een groen- of een geel advies. Buiten Europa hebben inmiddels ook steeds meer landen kleurcode ‘geel’, maar dit is nog niet altijd zo.  Het reisadvies van Buitenlandse zaken is een middel dat jou kan helpen inzicht te krijgen in de risico’s in een land. Het reisadvies wordt gegeven op basis van de covid situatie, maar geeft ook inzicht in andere veiligheidsaspecten. Uiteindelijk is het reisadvies een advies en is het aan jou om te beslissen of je de reis wel of niet wilt maken.

 

In de afgelopen periode hebben wij ervaren dat wanneer je je goed voorbereid er vaak veel mogelijk is. Wij maken al onze reizen volledig op maat en kunnen dus – in overleg met jou – er altijd voor kiezen om bepaalde drukke gebieden te omzeilen en jouw reis zo vorm te geven dat je veilig op reis kunt gaan. Een oranje reisadvies is voor ons hierdoor niet altijd een reden om jullie reis te annuleren of verplaatsen of in eerste instantie al niet te plannen.

 

Overigens geldt voor alle reizen dat wij jullie reis alleen door laten gaan als wij ervan overtuigd zijn dat wij jouw reis op een veilige manier kunnen organiseren. Hiervoor staan wij in nauw contact met onze lokale partners.

BEN IK WEL VERZEKERD?

Als je op reis gaat naar het buitenland ben je via de Nederlandse zorgverzekering gedekt voor ziektekosten gelijk aan het prijsniveau in Nederland. Ook bij een oranje reisadvies. Eventuele hogere kosten worden normaliter gedekt via de reisverzekering. Echter, bieden nog niet alle reisverzekering dekking voor corona gerelateerde zorg kosten. Het is goed om na te gaan of jouw verzekeraar dit dekt.

 

Naast corona gerelateerde ziektekosten zijn er ook nieuwe scenario’s waartegen u zich mogelijk wilt verzekeren. Denk aan scenario’s als ‘een positieve corona test voor vertrek’ of ‘corona op reis’ waardoor je in quarantaine moet gaan en de reis niet kunt vervolgen. Inmiddels zijn er verschillende verzekeraars die dekking hebben bij dit soort scenario’s. Mocht jullie eigen reisverzekeraar dit niet dekken, dan kan je altijd even een kijkje nemen bij ANWB, De Friesland, Europeesche, Unigarant of ZLM Verzekeringen. Laat je goed adviseren!