Rondreis Filipijnen


GAAT JOUW VOLGENDE RONDREIS NAAR DE FILIPIJNEN?

Wie aan de Filipijnen denkt, denkt aan de vele eilanden met práchtige stranden. En dat is geheel terecht. Eén van de eilanden, het eiland Palawan, is namelijk al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld. Bezoek tijdens jouw rondreis naar de Filipijnen de prachtige stranden en de onderwater wereld! In het noorden tref je er uitgestrekte rijstvelden, waar je heerlijke wandelingen kunt maken en in de centraal Visayas waar je je in de jungle gelegen langs de prachtige Loboc Rivier. Ook zijn er voldoende actieve activiteiten te ondernemen, zoals canyoning of ziplinen of verken je het binnenland met een scooter zelf. Kortom: de Filipijnen hebben ontzettend veel te bieden. Wil jij een vakantie naar de Filipijnen? Samen kijken we welke eilanden het beste bij jullie reiswensen passen en stellen we jullie optimale individuele reis samen!

Rondreis Filipijnen
Vakantie filipijnen

WANDEL TIJDENS JOUW RONDREIS NAAR DE FILIPIJNEN TUSSEN DE RIJSTVELDEN IN HET ONGEREPTE NOORDEN

Op ongeveer 12 uur rijden vanaf Manila, in de omgeving van Banaue, Batad en Sagada, tref je veel uitgestrekte rijstvelden aan. Een indrukwekkend gezicht! Hoe je de rijstvelden aantreft hangt af van het seizoen. Kort voor het oogstseizoen kleuren de terrassen enorm groen gevolgd door een gelige kleur. Na de oogst zijn de terrassen leeg en kleuren deze bruin van kleur.

Een dagtocht naar de rijstvelden van Batad raden wij iedereen die van natuur en wandelen houdt zeker aan. Deze rijstvelden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is ook niet zo gek. In Batad wordt nog altijd op een zeer traditionele wijze rijst verbouwd. Het dorpje is enkel te voet bereikbaar en zodra je hier rondloopt verbaas je je over alle zelfgebouwde constructies die de inwoners, doordat het dorp alleen te voet bereikbaar is, allemaal zelf het dorp in hebben moeten dragen. De rijstvelden van Batad zijn op ca. 1.100 meter hoogte aangelegd en zijn aangelegd in de vorm van een amfitheater, erg indrukwekkend!

Rondreis naar Filipijnen
Filipijnen

BEZOEK TIJDENS JOUW RONDREIS NAAR DE FILIPIJNEN DE BEROEMDE CHOCOLADE HEUVELS 

Op het eiland Bohol kun je eenvoudig met een scooter het eiland verkennen en de beroemde chocolade heuvels bezoeken. Na een prachtige scootertocht herrijzen zich plots kegelvormige heuvels van ca. 30 tot 50 meter hoog. De heuvels zijn "chocolate hills" genoemd omdat ze in het droge seizoen een bruinige, chocoladeachtige kleur krijgen.

Na een heerlijke scooter tocht naar de chocolade heuvels kun je op de terugweg een bezoekje brengen aan het miniscule filipijnse spookdiertje. Deze dieren zijn kleiner dan jouw hand, waarschijnlijk nog kleiner dan je je nu kunt voorstellen. Mocht je deze diertjes gaan bezoeken; wees dan extra stil en gebruik de flits van je camera niet - de dieren zijn namelijk nachtdieren, dus storen willen wij hen niet.

MET DE BOOT LANGS DE KUST VAN HET MOOISTE EILAND TER WERELD

Een bezoek aan de FIlipijnen is niet compleet zonder een bezoek aan het eiland Palawan. Palawan leent zich perfect voor het eilandhoppen voor de kust van Port Barton of El Nido. Port Barton is daarbij wat rustiger en authentieker, maar eenmaal aangekomen in El Nido kíjk je je ogen uit. De rotsformaties voor de kust zijn zo indrukwekkend dat je niet kan wachten met een boot tussen de rotsen te gaan varen. 

Coron, gelegen ten noorden van Palawan is een ideale plek voor duikers. Heb je altijd al eens een wrakduik willen maken? Voor de kust van Coron liggen tal van wrakstukken van Japanse schepen uit de tweede wereldoorlog.

Filpijnen vakantie

JOUW VAKANTIE NAAR DE FILIPIJNEN BOEKEN?

Breng een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis naar de Filipijnen. Het bezoeken van andere bezienswaardigheden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u vragen heeft over de vakantie naar de Filipijnen neem gerust contact op. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *