Rondreis Sri Lanka


GAAT JOUW VOLGENDE RONDREIS NAAR SRI LANKA?

Sri Lanka is een ontzettend veelzijdig land. Tijdens een rondreis door Sri Lanka heb je soms het gevoel door verschillende continenten te reizen. Sri Lanka is ontzettend multicultureel en in het zuidelijk plaatsje Galle tref je nog veel oud Nederlandse elementen aan vanuit de VOC- tijd. Het binnenland van Sri Lanka is zeer afwisselend. Zo kun je er wandelen tussen de vele theevelden, wandelen tussen de gebergtes of op safari in het Yala Nationaal Park. Langs de zuidkust van Sri Lanka kom je heerlijk tot rust aan één van de stranden, kun je heerlijk snorkelen of neem je een surfles. Kortom; Sri Lanka heeft voor ieder wat wils.

 

GA OP SAFARI IN HET YALA NATIONAAL PARK

Het Yala Nationaal Park is het op twee na grootste nationaal park in Sri Lanka en zeker één van de bekendste. Hier geniet je op safari van de wildlife die Sri Lanka te bieden heeft. Tijdens een jeep safari tour spot je vele apen, krokodillen, buffels, olifanten én als je geluk hebt: de luipaard. 

Rondreis Sri Lanka Yala
Vakantie Sri Lanka Kandy

VERKEN CULTUREEL KANDY

Kandy is de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka en is met name bekend om de Tempel van de Tand. In deze tempel zou een hoektand van Boeddha bewaard zijn. Naast culturele stad heeft Kandy ook prachtige natuur. Midden in het centrum van de stad bevindt zich een prachtig meer. Besluit je een ritje met de tuktuk te nemen? Dan is een bezoekje aan het Udawattakele Royal Forest Park zeer de moeite waard. Hier slingeren de apen door het bos. Je kijkt je ogen uit.

BEZOEK EEN THEEFABRIEK

Het binnenland van Sri Lanka is omgeven door de vele theeplantages. Wandel in de Horton Plains tussen de theevelden of bezoek hier of in het plaatsje Ella één van de theefabrieken. Wist je dat alle soorten thee slechts gemaakt worden van één type theeplant? Deze en meer theefeitjes leer je tijdens een bezoek aan een theefabriek. In sommige theefabrieken kun je je bezoek afsluiten met een heerlijke theeproeverij.

Rondreis naar Sri Lanka Thee
Vakantie naar Sri Lanka Galle

BEZOEK ONS OUDE VOC FORT IN GALLE

In de voormalige VOC stad Galle, gelegen in het zuiden van Sri Lanka, bouwden de Nederlanders in de 17e eeuw een fort. Je treft er veel Nederlandse elementen en kunt de teksten op graven gelegen in oud Nederlandse kerken dankzij de Nederlandse taal gewoon lezen. 

JOUW VAKANTIE NAAR SRI LANKA BOEKEN?

Breng een bezoek aan een of meerdere van deze bezienswaardigheden tijdens jouw rondreis naar Sri Lanka. Het bezoeken van andere bezienswaardigheden is natuurlijk ook mogelijk. Wanneer u vragen heeft over een vakantie naar Sri Lanka neem gerust contact op. Of vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan.