Een individuele rondreis door Argentinië op maat

Een individuele rondreis door Argentinië op maat

Argentinië is het achtste grootste land ter wereld en heeft daardoor een afwisselend landschap. In het noorden tref je de Pampas, aan de grens met Chili het Andesgebergte en in het zuiden het koude en bergachtige Patagonië. Argentinië leent zicht perfect voor een prachtige wandelvakantie, maar ook voor andere reisactiviteiten kun je hier prima terecht. Zo zijn er in Argentinië talloze prachtige wijngaarden, regenboogkleurige bergen en is er zelfs een zoutvlakte aanwezig. Uiteraard kun je ook een bezoek brengen aan de indrukwekkende Iguazu Falls, die je vind op de grens met Brazilië en Paraguay.

bezienswaardigheden uitgelicht

Wandelen Tussen De Bergen

In El Chalten, gelegen in het zuidelijke Patagonië, kun je prachtige wandelingen maken. Het leuke aan El Chalten is dat er heel veel verschillende dagwandelingen zijn die je rechtstreeks vanuit het dorpje kunt starten. In een volle dagwandeling (ca 7 uur) wandel je heen en terug naar de top van de Mt. Fitzroy. Échte wandelfans kunnen de vierdaagse Humuel Trail wandelen. Een route die relatief weinig mensen bewandelen waardoor je intense rust ervaart en een gevoel hebt afgesloten te zijn van de rest van de wereld. Tijdens deze wandeling overnacht je in een tent. Voor de kortere (dag)wandelingen kun je gewoon overnachten in een accommodatie van jouw voorkeur.

Patagonië

Perito Moreno

Vallende IJsschotsen

Wanneer je arriveert bij de Perito Morene Gletsjer valt gegarandeerd je mond open. Het is zo’n indrukwekkend gezicht! Zodra je vervolgens voor het eerst ijsschotsen hoort vallen, val je direct in de volgende verbazing: wat een oorverdovend geluid! Een bezoek aan Perito Moreno zal je ongetwijfeld bijblijven. De gletsjer is enorm groot, al eeuwenoud en de vallende ijsschotsen groeien in de nacht gewoon weer aan. Dit is zeker een must do mocht je naar Patagonië afreizen. 

Tongariro

Bezoek de argentijnse zijde

Op het drielanden punt van Brazilië, Paraguay en Argentinië liggen de Iguazu Falls, een verzameling van ca. 270 watervallen verspreid over enkele kilometers. De watervallen zijn ca. 200.000 jaar geleden ontstaan doordat een stuk land verzakte na een vulkaan uitbarsting.

Tijdens een bezoek aan de Iguazu Falls loop je middenin het tropisch regenwoud en kun je wandelingen maken tussen de watervallen. Door de verschillende – op hoogte gebouwde – routes kun je de watervallen op veel verschillende manieren vastleggen en in de tussentijd genieten van de prachtige flora en fauna. 

Iguazu Falls

Fiets tussen de wijngaarden

Denk je aan Argentinië, dan denk je aan rood vlees en goede wijnen. En dat is ook niet zo gek, want Argentinië is één van de grootste wijnproducenten ter wereld met een productie van ca. 1.5 miljard liter per jaar! Hoe leuk is het dan vervolgens om de wijn die je hier in Nederland in het schap ziet liggen in Argentinië te gaan bewonderen. In de stad Mendoza maak je per oer-Hollandse Fiets een prachtige fietstocht tussen de wijngaarden. En uiteraard kan het proeven van de wijnen vervolgens niet achterblijven.

Mendoza

5/5

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Argentinië met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Argentinië met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Argentinië op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Argentinië aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.