Een individuele rondreis naar de Azoren op maat

Een individuele rondreis naar de Azoren op maat

De Azoren is een eilandengroep van Portugal welke gelegen is op 1370 kilometer van het vaste land. De eilandengroep bestaat uit negen bewoonde eilanden en acht onbewoonde eilanden welke allemaal van vulkanische oorsprong zijn. De meeste eilanden zijn erg groen en hebben een constante temperatuur over de verschillende jaargetijden die varieert tussen de 16 en 25 graden. Hierdoor kun je gedurende het hele jaar een individuele rondreis door de Azoren maken; al is de periode april tot en met oktober het meest gunstig. Iedere rondreis die wij maken is uniek, doordat wij iedere rondreis volledig op maat maken.

De Azoren lenen zich perfect voor wandelaars, maar wanneer je geïnteresseerd bent in het bewonderen van veel prachtige natuur dan is een individuele rondreis door de Azoren ook zeker iets voor jou. Jullie rondreis organiseren wij op basis van fly and drive. Mét jullie eigen huurauto verkennen jullie de eilanden en komen zo op de meest bijzondere plekken. Ook eilandhoppen is hier heel goed mogelijk. Per boot of binnenlandse vlucht reis je eenvoudig naar het volgende eiland.

Iedere rondreis is uniek: wij maken jullie ‘Fly and Drive’ rondreis naar de Azoren volledig op maat op basis van jullie reiswensen!

bezienswaardigheden uitgelicht

Sete Cidades Caldeira

Wanneer je met de auto aan komt rijden en er links van je plots deze prachtige caldeira verschijnt weet je niet wat je ziet. De caldeira is het gevolg van meer dan 38.000 jaar vulkanische activiteit, waarvan de laatste uitbarsting rond 1400 plaatsvond. Het resultaat een gevulde caldeira met in het ene meer groen water en in het andere meer blauw water. Echt een must see wanneer je op het eiland Sao Miguel bent.

Sao Miguel

Sao Miguel

Vulkanische activiteit

Terwijl je in de buurt komt van Lagoa das Furnas en je de borden volgt hoef je enkel je neus te volgen. De geur van rotte eieren wordt steeds heftiger naarmate je Lagoa das Furnas nadert. Bij Lagoa das Furnas zie, voel en ruik je de vulkanische activiteit. Je ziet er heet water borrelen en ziet kleine caldeiras stoom afblazen. Sommige van de kraters worden door restaurant-eigenaren uit de omgeving zelfs gebruikt om hun eten mee op te warmen. Een unieke plek die zeker niet kan ontbreken tijdens jullie op maat gemaakte rondreis door de Azoren.

Tongariro

Montanha Do Pico

Op het eiland Pico tref je het hoogste punt van Portugal, de Montanha do Pico. Deze stratovulkaan barstte voor het laatst uit in 1718 en is 2.351 meter hoog. De vulkaan is zeer geschikt voor een pittige, maar mooie wandeltocht voor welke een goede conditie en goede wandelmaterialen vereist zijn. Heb je geluk en bereik je de top van de vulkaan op een heldere dag? Dan heb je een ontzettend mooi uitzicht over het hele eiland en kun je de eilanden Graciosa, Faial, Terceira en Sao Jorge zien liggen. Ontzettend bijzonder en een ‘letterlijk’ hoogtepunt van jullie reis!

Pico

Heel Veel Watervallen!

Het hoogtepunt van Flores zijn zeker de watervallen van Poço Ribeira do Ferreiro. Hier vallen meer dan 20 watervallen van de berg af, erg bijzonder. Laat je niet afschrikken wanneer het regent tijdens een bezoek aan deze plek; vaak zijn dit de momenten dat je dit unieke natuurspektakel helemaal voor jezelf hebt!

Flores

Op zoek naar walvissen

Eén van de beste plekken ter wereld om walvissen de spotten is op de Azoren. En dus kan een walvissafari tijdens jullie reis niet ontbreken. Met een ‘RIB boot’, óf catamaran, gaan jullie de zee op, op zoek naar walvissen. De beste tijd om walvissen de spotten is tussen mei en oktober. Potvissen vind je er het hele jaar rond.

Azoren

Azoren

Mooie uitkijkpunten

Terwijl jullie met de auto over de eilanden rijden komen jullie continu de meest mooie uitkijkpunten tegen. Je valt letterlijk van de ene in de andere verbazing. Vanuit Faraway geven we jullie tips mee voor de mooiste stops onderweg. Schroom niet om een picknicktas mee te nemen, op sommige plekken kun je uren vertoeven.

Actieve activiteiten

Houd je van actieve activiteiten? Ook dan zijn de Azoren een hele geschikte reisbestemming voor jou. Zo kun je er canyoneren, leren surfen, mountainbiken, paardrijden of gaan quad rijden. Op de Azoren hebben ze op het canyoneren ook een uitdagend alternatief. Tijdens een tour ‘coasteneering’ klim en klauter je van en tussen de rotsen rondom de kust.

Azoren

Wijn, wijn, wijn!

Liever het iets rustiger aan doen en genieten van een goed glas wijn? Breng dan een bezoek aan het eiland Pico. Op de wijngaarden die zelfs genoteerd staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst verbouwen ze druiven en produceren ze wijn. Het is leuk om wat lokale wijnen te proeven óf om met onze lokale partner op pad te gaan voor een heuse wijntour. Tijdens de tour leer je meer over de wijze waarop de wijn hier geproduceerd wordt en is er uiteraard voldoende te proeven.

Pico

5/5

Veelgestelde vragen

De beste reistijd voor een rondreis door de Azoren is van eind april tot half oktober. Dat betekent overigens niet dat je buiten dit seizoen niet naar de Azoren kunt afreizen. De temperatuur blijft het hele jaar aangenaam, al kan het in de winter ’s nachts toch aardig fris worden. Het grote verschil is de hoeveelheid regen in de winter. In de zomer valt er minder regen, maar houd ook dan rekening met zo nu en dan een bui. Niet gek, de prachtige groene natuur moet uiteraard gevoed worden. Houd bij het inpakken voor jouw reis naar de Azoren rekening met verschillende soorten kleding; zo midden op de oceaan valt er op het ene moment een bui en het andere moment straalt de zon weer!

Wij organiseren jullie rondreis door de Azoren op basis van Fly and Drive. Met jullie eigen huurauto reis je het eenvoudigste over de eilanden. Ook behoud je zo de meeste flexibiliteit in jullie reis en kun je stoppen daar waar je wilt. De natuur is gratis en zo haal je het maximale uit de reis.


Voor het vervoer tussen de eilanden vlieg je met kleine vliegtuigjes van Sata Airlines. Binnen de centrale eilandengroep vaar je eenvoudig met de boot over. Zowel de vluchten als de overtochten per boot duren erg kort. Hierdoor neemt het verplaatsen naar een ander eiland slechts enkele uren in beslag.

Op de Portugese Azoren betaal je lekker eenvoudig met de euro. Hierdoor heb je geen gedoe met wisselkoersen. Geldautomaten zijn in de steden voldoende beschikbaar.

Het tijdsverschil is zowel in de zomer als de wintertijd 2 uur. Je gaat 2 uur terug in de tijd.

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis die wij voor jullie volledig op maat maken.

Boek nu jullie rondreis op maat naar
de Azoren met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar de Azoren met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar de Azoren op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar de Azoren aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.