Een individuele rondreis door Chili op maat

Een individuele rondreis door Chili op maat

Chili is het meest lang gestrekte land ter wereld en kent daardoor een extreem diverse natuur. In het zuiden wordt het land gekenmerkt door enorme gletsjers en prachtige meren en in het noorden door de droogste woestijn ter wereld. Wie afreist naar Chili staat een bijzondere reis te wachten met veel extremen. Het is dan ook verstandig om voor alle typen weer kleding mee te nemen.

bezienswaardigheden uitgelicht

Maak prachtige wandelingen

In het zuiden van Chili geniet je van de prachtige uitgestrekte natuur afgewisseld met een ruig berglandschap. Zo kun je er bijvoorbeeld één of meerdere dagen op uit trekken in het nationaal park Torres del Paine waar je rondwandelt tussen de prachtige rotsformaties en een bezoek kunt brengen aan de “Grey Glacier”, een prachtige gletsjer die uitkomt op een donker, grijs, meer.

Reis je nog iets verder zuidelijk door, dan kun je in de meest zuidelijk gelegen stad van Chili (Punta Arenas) een bezoek brengen aan de pinguïns. Nabij deze stad waggelen er meer dan 100.000 pinguïns rond.

Patagonië

Puerto Montt

Rijd rond in het merengebied van chili

Tussen Patagonië en Santiago in ligt een gebied met prachtige meren. Veelal startend vanuit Puerto Montt kun je hier prachtige routes rijden over bochtige, soms onverharde wegen, langs bossen, prachtige meren, rivieren en watervallen. In dit gebied kun je prachtige wandelingen maken, maar ook al vanuit de auto kun je veel van het natuurschoon ontdekken. Aangezien de temperaturen hier iets aangenamer zijn dan in Patagonië lukt het in sommige jaargetijden soms om zelfs een heerlijke duik te nemen in één van de meren.

Tongariro

De hoofdstad Santiago en een bezoek aan het strand

Wanneer je door de straten van Santiago loopt, voel je veel warmte over je heen. Het is een stad die aan de ene kant westers aandoet en aan de andere kant een zekere kalmte over zich heen heeft. Het is een stad met een oud, koloniaal centrum, vanuit waar je op heldere dagen continu de Andes op de achtergrond ziet.

Vanuit Santiago is het slechts een anderhalf uur rijden naar Valparaiso, een hippe stad met veel kunstenaars en schrijvers. Dit valt gelijk op wanneer je hier rondloopt door de vele kleuren en muurschilderingen die je er ziet. Valparaiso heeft tevens een heerlijk strand, waar je helemaal tot rust kunt komen.

Santiago

De droogste woestijn op aarde

Wanneer je verder doortrekt naar het Noorden en uitstapt in San Pedro de Atacama voel je gelijk dat het hier heel anders is. Aangekomen in een gebied gelegen op ongeveer 2500 meter hoogte, merk je gelijk dat je met lopen veel sneller buiten adem bent, en het is hier ook een stuk warmer. De omgeving is hier heel bijzonder, soms lijkt het net alsof je op een andere planeet terecht bent gekomen.

In de omgeving van San Pedro kun je een bezoek brengen aan de Atacama zoutvlakten, diverse geisers, de Lincancabur volkaan en één van de vele valleien, waar je het gevoel hebt dat je op de maan terecht bent gekomen!

San Pedro

5/5

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Chili met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Chili met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Chili op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Chili aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.