Individuele rondreis Filipijnen op maat

Wie aan de Filipijnen denkt, denkt aan de vele eilanden met práchtige stranden. En dat is geheel terecht. Eén van de eilanden, het eiland Palawan, is namelijk al meerdere malen uitgeroepen tot het mooiste eiland ter wereld.

Tijdens jouw rondreis door de Filipijnen breng je een bezoek aan de prachtige stranden en bewonder je de onderwaterwereld! In de noordelijke provincie ‘Luzon’ tref je uitgestrekte rijstvelden en kun je heerlijke wandelingen maken tussen lokale dorpjes. In het centrum van de Filipijnen, de ‘centrale Visayas’, rijd je per scooter dwars door de palmachtige jungle die grenst aan de Loboc Rivier. Kortom: de Filipijnen hebben ontzettend veel te bieden.

Wil jij op vakantie naar de Filipijnen? Samen kijken we welke eilanden het beste bij jullie reiswensen passen en stellen we jullie optimale individuele reis samen! Eilandhoppen is daarbij geen enkel probleem. Samen creëeren we een unieke reis.

bezienswaardigheden Filipijnen uitgelicht

Het Ongerepte Noorden

Op ongeveer 12 uur rijden vanaf Manila, in de omgeving van Banaue, tref je veel uitgestrekte rijstvelden aan. Een indrukwekkend gezicht! Hoe je de rijstvelden aantreft hangt af van het seizoen. Kort voor het oogstseizoen kleuren de terrassen enorm groen gevolgd door een gelige kleur. Na de oogst zijn de terrassen leeg en kleuren deze bruin van kleur.

Banaue

Batad

Een Dagtocht Naar Batad

Een dagtocht naar de rijstvelden van Batad raden wij iedereen die van natuur en wandelen houdt zeker aan. Deze rijstvelden staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. En dat is ook niet zo gek. In Batad wordt nog altijd op een zeer traditionele wijze rijst verbouwd. Het dorpje is enkel te voet bereikbaar en zodra je hier rondloopt verbaas je je over alle zelfgebouwde constructies die de inwoners, doordat het dorp alleen te voet bereikbaar is, allemaal zelf het dorp in hebben moeten dragen. De rijstvelden van Batad zijn op ca. 1.100 meter hoogte aangelegd en zijn aangelegd in de vorm van een amfitheater, erg indrukwekkend!

Tongariro

Beroemde chocolade heuvels

Op het eiland Bohol kun je eenvoudig met een scooter het eiland verkennen en de beroemde chocolade heuvels bezoeken. Na een prachtige scootertocht herrijzen er plots kegelvormige heuvels van ca. 30 tot 50 meter hoog. De heuvels worden “chocolate hills” genoemd omdat ze in het droge seizoen een bruinige, chocoladeachtige kleur krijgen.

Bohol

Ontdek de onderwaterwereld

De onderwaterwereld van de Filipijnen leent zich perfect om te gaan snorkelen of duiken. Zo kun je voor het eiland Cebu duiken tussen duizenden sardines. En kun je voor de kust van Coron wrakduiken. Er liggen tal van wrakstukken van Japanse schepen uit de tweede wereldoorlog.

Palawan

Het mooiste eiland ter wereld

Een bezoek aan de FIlipijnen is niet compleet zonder een bezoek aan het eiland Palawan. Palawan leent zich perfect voor het eilandhoppen voor de kust van Port Barton of El Nido. Port Barton is daarbij wat rustiger en authentieker, maar eenmaal aangekomen in El Nido kíjk je je ogen uit. De rotsformaties voor de kust zijn zo indrukwekkend dat je niet kan wachten met een boot tussen de rotsen te gaan varen. 

Palawan

Bohol

Suppen op de Loboc Rivier

In het centrum van het eiland Bohol ligt de Loboc Rivier. Deze rivier is omgeven door ontzettend veel groen. Middels een begeleide tour kun je gaan suppen op de rivier en zo dieper het binnenland intrekken. De stilte en prachtig groene omgeving zal een indruk op jullie maken. Een unieke ervaring!

Tongariro

Slapen op een verlaten schiereiland

Voor de kust van Port Barton liggen verschillende onbewoonde eilandjes. Middels een eilandhop tour kun je enkele van de eilandjes bezoeken en onderweg snorkelen tussen prachtige koraalriffen, schildpadden en zeesterren. Dit avontuur wordt nog unieker als je de kans aangrijpt om te overnachten op een verlaten strand. Er zijn geen luxe accommodaties en dus verblijven jullie in een tent. Ontzettend avontuurlijk!

Palawan

Anda Beach

Anda Beach is gelegen in het zuidoosten van Bohol. Het is een prachtig wit, idyllisch strand, dat nog niet bekend is bij de meeste toeristen. Een fijne bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar rust. Onderweg naar Anda kun je diverse stops maken en zo mooie watervallen aanschouwen en kennis maken met het lokale leven op Bohol.

Bohol

Veelgestelde vragen

De beste reistijd voor een rondreis door de Filipijnen is van november tot eind mei. Dat betekent overigens niet dat je buiten dit seizoen niet naar de Filipijnen kunt afreizen. De temperatuur blijft het hele jaar tropisch warm. Het grote verschil is de hoeveelheid regen in het regenseizoen. Oorspronkelijk werd altijd gesteld dat het regenseizoen loopt van juni tot en met september, maar als gevolg van klimaatverandering is het steeds lastiger om hier een pijl op te trekken. Goed om in het achterhoofd te houden is dat wanneer het regent op de Filipijnen er doorgaans, net zoals in de rest van Azië, tropische buien vallen. In een korte tijd kan er ontzettend veel regen naar beneden vallen. En kort erna kan het zomaar weer zijn stralend zonnig zijn.

Op de Filipijnen zullen jullie je op de eilanden zelf met name verplaatsen met shuttle busjes. Een lokale chauffeur (geen vaste chauffeur) zal jullie steeds van A naar B brengen. Tussen de eilanden wordt regelmatig gevlogen en in de centrale eilandengroep is het ook mogelijk om je per boot te verplaatsen.
Op de Filipijnen betaal je met de Filipijnse Peso. In alle grote steden is het mogelijk om geld (contant) op te nemen met bankpassen met Maestro, Mastercard en Visacard. Het is belangrijk je bankpas op wereldprofiel te zetten en daarnaast adviseren wij het altijd om wat contante euro’s mee te nemen, voor het geval een geldautomaat het niet doet.
Het tijdsverschil is in de zomer 6 uur en in de winter 7 uur. Je gaat 6 of 7 uur vooruit in de tijd.
Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis!

Boek nu jullie rondreis op maat naar
de Filipijnen met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar de Filipijnen met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar de Filipijnen op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar de Filipijnen aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.