Een individuele rondreis door Indonesië op maat

Een individuele rondreis door Indonesië op maat

Wanneer je aan Indonesië denkt, denk je aan prachtige groene rijstterrassen, parelwitte stranden en een rijke cultuur. Ook heeft het land schitterende vulkanen waardoor Indonesië voor natuurliefhebbers ontzettend veel te bieden heeft. De prachtige stranden en rijke cultuur maakt Indonesië ook zeer geschikt voor cultuur- en strandliefhebbers.

 

Indonesië is qua omvang enorm. De archipel bestaat uit 17.000 eilanden en is zo’n vijftig keer groter dan Nederland. Het zal je dan ook niets verbazen dat het bezoeken van héél Indonesië tijdens een rondreis niet mogelijk is. Faraway Travel organiseert reizen naar verschillende eilanden. Welke? Dat lees je hieronder.

 

Weet je niet goed welk eiland van Indonesië het beste aansluit bij jouw reiswensen? Vraag dan vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan, waarna wij op basis van de door jou ingevulde reisvoorkeuren een voorstel doen.

bezienswaardigheden uitgelicht

Een combinatie tussen ontspannen en prachtige natuur

Bali is het populairste eiland van Indonesië. Wij snappen wel waarom! Op dit eiland is namelijk ontzettend veel te beleven en doordat het eiland relatief klein is, is het een ideaal eiland voor reizigers die liever geen grote afstanden willen afleggen en voor reizigers met kinderen.

 

In het zuiden van Bali vertoef je onder het genot van een drankje heerlijk aan het strand en in het midden van Bali ontdek je de schoonheid van uitgestrekte rijstvelden. Vanaf hier maak je kennis met de cultuur van Bali en kun je eenvoudig een bezoek brengen aan één van de vele tempels. Ondanks dat Bali erg toeristisch is, kun je in het noorden van Bali nog ongerepte plekken plekken vinden. Erg leuk om naar toe te reizen.

 

Een bezoek aan Bali is erg goed te combineren met een paar dagen Nusa eilanden of met de prachtige Gili’s! Een andere populaire combi is Java en Bali en vanuit Faraway hebben we ook de mogelijkheid Bali te combineren met Lombok.

Bali

Java

Het kloppende hart van Indonesië

Met Jakarta als (politieke) hoofdstad is Java hét kloppende hart van Indonesië. Op dit eiland wonen meer dan de helft van alle inwoners van Indonesië en daarmee is Java het meest dichtbevolkte eiland van Indonesië. Java is groen, kent práchtige tempels en een rijke cultuur.

 

Het landschap van Java kenmerkt zich door de Bromo Vulkaan. Een indrukwekkende vulkaan die je met de hoogte van 2.392 al van heel ver ziet liggen. De vulkaan is eenvoudig te beklimmen, wat het voor velen één van de hoogtepunten van hun reis maakt. Een ander hoogtepunt is het bezoek aan Borobudur, het grootste boeddhistische heiligdom ter wereld. Dit is zeker met zonsopkomst- of ondergang een bijzondere ervaring!

Tongariro

Pure natuur

Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië en tevens één van de grootste eilanden ter wereld. In Sumatra vind je ongerepte natuur: uitgestrekte tropische regenwouden, prachtige vulkanen en een beeldschone onderwaterwereld!

 

Alhoewel Sumatra minder wordt bezocht dan de populairdere eilanden Bali, Java en Lombok, is dit eiland zeker niet minder mooi. Sumatra is een groot eiland, maar om het mooie schoon van dit eiland te bewonderen hoef je niet het hele eiland te hebben gezien. De meeste bezienswaardigheden liggen in het westen van Sumatra. Zo kun je hier onder andere oog in oog staan met orang-oetans in het wild, een trekking maken door de jungle, een bezoek brengen aan het grootste kratermeer ter wereld “Lake Toba” of een bezoek brengen aan een eilandje met kraakhelder water! Jouw reis naar Sumatra zul je niet snel vergeten!

Sumatra

Totale ontspanning

Naast Bali ligt het iets kleinere eiland Lombok. Lombok staat bekend als het gemoedelijke zusje van Bali. Het is er een stuk rustiger. Lombok heeft prachtige witte stranden, een mooi groen binnenland, je kunt er goed (leren) surfen, maar ook de één na hoogste vulkaan van Indonesië (Rinjani) beklimmen! Ook is het leuk om het binnenland in te trekken en hier de uitgestrekte rijstvelden te bewonderen of op zoek te gaan naar prachtig verstopte watervallen in de jungle.

 

Kortom: op Lombok is heel veel te beleven. Er hangt een heel ontspannen sfeer en ook het eten is er heerlijk! Lombok is goed te combineren met Bali, omdat je er met de boot al in 1.5 uur naar toe kunt varen. Ook is het goed mogelijk om Lombok met de witte stranden van de Gili eilanden te combineren. Eén ding is zeker: op Lombok kom je optimaal tot rust!

Lombok

5/5

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Indonesië met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Indonesië met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Indonesië op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Indonesië aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.