Een individuele rondreis door Namibië op maat

Namibië is met haar sprookjesachtige en desolate landschap een uniek stukje Afrika. Het is één van de minst bevolkte landen ter wereld en door door het ruige en uitgestrekte landschap zul je je tijdens jullie rondreis regelmatig alleen op de wereld voelen. De Duits-koloniale geschiedenis van Namibië vind je nog op diverse plekken in het land terug, iets wat het land een geheel eigen karakter geeft. Maar waar je echt voor op rondreis gaat door dit land is de indrukwekkende natuur.

Het weidse landschap van Etosha National Park met haar veelzijdige wildpopulatie, de overweldigende grootsheid van de Fish River Canyon en de magische zandduinen van het Namib-Naukluft National Park. Namibië is hét land voor de ultieme roadtrip. Ga op vakantie met of zonder kids, alleen of samen. Een betoverende rondreis is gegarandeerd.

Jullie individuele rondreis door Namibië stellen wij helemaal op maat samen op basis van fly and drive. Met jullie eigen huurauto verkennen jullie de schoonheid van het land zelfstandig. Er zijn twee mogelijkheden. Ga op een avontuurlijke roadtrip met een 4×4 daktent en overnachtingen op campings. Of kies ervoor om te overnachten in accommodaties. In Namibië tref je de meest bijzondere accommodaties met waanzinnige uitzichten. Onvergetelijk!

Iedere rondreis is uniek: wij maken jullie ‘Fly and Drive’ rondreis door Namibië volledig op maat op basis van jullie reiswensen!

bezienswaardigheden uitgelicht

Majestueuze Zandduinen

Onaards oranjerood en meters hoog. De zandduinen in het uitgestrekte Namib-Naukluft N.P. zijn een sprookjesachtige verschijning. De indrukwekkende Sossusvlei, met haar dorre vlaktes, oranje duinen en dode bomen zou zomaar een decor kunnen zijn uit een scifi-film. Hier vind je, op 45 kilometer van de toegangspoort van Sesriem Canyon, Dune 45. Met een hoogte van zo’n 170 meter een van de hoogste duinen. Wie deze duin in de vroege ochtend beklimt en voor zonsopgang op de top staat, zal zich vergapen aan de schoonheid die de zonsopkomst met zich meebrengt. Ook de zonsondergang, die de omliggende duinen in vuur en vlam zet, is een waar spektakel.

Namib-Naukluft N.P.

Etosha N.P.

Safari in Namibië

Een safari mag niet ontbreken tijdens jouw reis door het prachtige Namibië. En waar kun je dit beter doen dan in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha N.P.? Dit nationale park kenmerkt zich door de grote diversiteit aan landschappen en de vele diersoorten die het huisvest. Hier vind je vier van de Big Five: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. De enorme Etosha-zoutpan trekt zowel in het droge seizoen als in de regenperiodes veel diersoorten aan. En met meer dan 340 vogelsoorten is ook de echte vogelaar hier aan het juiste adres. Maar vergeet de kleinste inwonertjes van het land niet! De Namibische woestijn leeft en is het thuis van vele kleine (en bijzondere) dieren.

Tongariro

De Grand Canyon van Afrika

Groot, groter, grootst. Fish River Canyon wordt niet voor niets de Grand Canyon van Afrika genoemd. Met haar lengte van 160 kilometer, breedtes van zo’n 27 kilometer en op sommige plekken een diepte van wel 550 meter, is het één van de grootste kloven ter wereld. Vanaf diverse uitzichtpunten is dit indrukwekkende kunstwerk van de natuur goed te bewonderen. Maar wie net een stapje verder wil, betreedt (samen met een gids) de canyon voor een wandeling.

Fish River Canyon

Appelgebak en eeuwenoude volksstammen

Appelgebak En Eeuwenoude Volksstammen

Apfelstrüdel en schnitzel, ook dat is Namibië! Het Duits-koloniale verleden van het land heeft op diverse plekken zijn sporen nagelaten. Zo bestel je in het kuststadje Swakopmund met gemak een ‘kaffee mit kuchen’ en kun je op sommige plaatsen nog aardig terecht met je beste Duits. In hoofdstad Windhoek wordt nog altijd het jaarlijkse Oktoberfest gevierd: Duits bier in Namibische sferen. Een hele belevenis!

Swakopmund

Op zoek naar de marine big 5

Denk je aan safari in Namibië, dan denk je waarschijnlijk al snel aan de ‘olifant’, ‘giraffe’ en ‘zebra’. Maar wist je dat het in Namibië ook mogelijk is om de op zoek te gaan naar de marine big 5? Stap aan boord van een catamaran voor een heuse zeilexcursie langs de kust. Jullie gaan op zoek naar de marine big 5 – de walvis, dolfijn, mola, lerenschildpad en zeehond. En sta niet vreemd op te kijken als er plots een pelikaan op jullie catamaran staat. Een leuke afwisseling tijdens jullie reis op het land.

Walvisbaai

Kaap Kruis

Pelsrobben op Kaap Kruis

Op ongeveer 1,5 uur rijden ten noorden van Windhoek vind je Cape Cross, ook wel Kaap Kruis genoemd. Deze plek is een historische plek. Ontdekkingsreiziger Diogo Cão plaatste er namelijk een kruis met inscriptie én overleed er.  Tegenwoordig is de plek vooral bekend van de Kaapse Pelsrobben kolonie die er leeft. Hier paren, broeden en leeft een kolonie van meer dan 100.000 robben. Een uniek gezicht! Knijp wel even je neus dicht – al die robben bij elkaar geven een stank van jewelste. Maar de plek is zeker de moeite waard voor een tussenstop terwijl jullie op doorreis zijn.

Op zoek naar de woestijnolifant in Damaraland

Jullie vervolgen jullie roadtrip naar Damaraland. Damaraland is een ruige woestijnachtige regio, met rode rotsen en bergen. Er lopen diverse dieren rond zoals gemsbokken en struisvogels en leguanen. De regio is heel geschikt voor het maken van mooie wandelingen en het spotten van wildlife. Waaronder de woestijnolifant. Uniek in zijn soort, omdat de woestijnolifant een stuk kleiner is dan andere olifanten in Afrika. Dit is het gevolg van evolutie door het leven in zo’n afgelegen gebied. Er is hier niet veel water en de olifanten moeten lange afstanden afleggen op zoek naar water. Besluiten jullie te overnachten in Damaraland. Kies dan voor een safari mét gids om samen op zoek te gaan naar deze woestijnolifant. En overnacht na afloop in één van de unieke lodges met wijds uitzicht. Vanaf hier de zonsondergang mogen bewonderen is magisch!

Damaraland

Ballonvaart over de Sossusvlei

Misschien wel één van de meest magische dingen  die je kunt doen tijdens jullie rondreis door Namibië is het maken van een ballonvaart over de duinen van de Sossuvlei en de uitgestrekte woestijn. Gedurende de een vlucht van ca. 60-90 minuten bewonderen jullie de duinen van boven. Na de landing wacht jullie een heerlijk ontbijt met champagne (of sap). Een magische activiteit als deze is voor het leven in jullie geheugen gegrift. Wat een unieke belevenis!

Sossusvlei

Hieke van Baarle
Hieke van Baarle
Wij zijn terug van een fantastische rondreis met ons gezin door Costa Rica. Faraway Travel heeft voor ons last minute een prachtige reis samengesteld en alles tot in de puntjes geregeld, van vluchten, tot accomodaties en excursies. Een perfecte mix tussen activiteiten en ontspanning. Alles was overzichtelijk in een leuk boekje geplaatst. Wat ook fijn was was de app waarmee we tijdens de vakantie altijd contact op konden nemen. Onze volgende verre reis wordt zeker weer bij Wendy en Lenny geboekt, we kijken er nu al naar uit.
Charlotte Vanden Bukcke
Charlotte Vanden Bukcke
Onze reis (3 weken) naar Hawaii was onze allereerste ervaring met een reisorganisatie. We verbleven op 3 eilanden: Oahu, Maui en Kauai, met telkens een huurauto. Op elk eiland verbleven we een 6-tal dagen. We maakten al meerdere grote en lange reizen naar verre bestemmingen zonder reisorganisatie. De zorgvuldig op maat uitgestippelde reisroute en het persoonlijk contact met Wendy vooraf en tijdens de vakantie overtuigden ons om in de toekomst ook voor Faraway te kiezen! Alles was tiptop geregeld op een leuke manier. Vooraf kregen we thuis een reisdagboekje van onze rondreis: leuk geschreven en dag per dag uitgestippeld. Alle noodzakelijke en praktische info over huur van auto's, logies, binnenlandse vluchten, toegangstickets voor nationale parken, excursies, ... lees je in het reisdagboekje en verliep ter plaatse vlot. Onderweg informeerde Wendy ons over wijzigingen, aanvullende info, … en ze zorgde voor de check-in van de binnenlandse vluchten. Echt een luxe! En bij thuiskomst vonden we een mooi kaartje van Wendy in onze brievenbus. Ivo en Charlotte, maart 2024
petra franssen
petra franssen
Enorm genoten van onze reis door Namibië, Botswana & Zimbabwe!! Take me back :))) Het was allemaal weer geweldig georganiseerd!
Bram Van stiphout
Bram Van stiphout
Wij (mijn broer en ik) zijn in januari 2024 naar nieuw-Zeeland geweest georganiseerd door faraway Travel. Hier bij zijn we begonnen met een gesprek met Wendy om te bepalen wat voor reis het wordt en wat wij graag wilden zien en doen samen met de suggesties die Wendy nog had is hier uit een route gemaakt voor onze geheel op maat gemaakte reis. En kunnen wij dan ook terug kijken op een geslaagde vakantie. Faraway stond tijdens onze gehele reis voor ons klaar en alles was top geregeld.
E C
E C
Our Experience with Faraway Travel ( and particularly Wendy) has been amazing. The level of service is very high. Wendy listened carefully to our needs, our wishes and our budget... and she delivered a trip that was exiting our expectations. Of course the choice of destination also helped in making us so happy with the outcome. We went to Costa Rica and this country is magical in many ways... Totally recommend both the destination and Faraway as a travel agency. :-)
niels kokx
niels kokx
We hebben een fantastische reis gemaakt door Argentinië en Faraway travel heeft hiervoor een hele mooie planning samengesteld op basis van alle wensen die we hadden. Het heeft onze verwachtingen overtroffen. Faraway travel is heel persoonlijk, blijft in contact (zowel voor als tijdens de reis) en met de goed uitgeschreven planning per dag begint de voorpret als je het boekje uit de brievenbus haalt. We zouden het iedereen aanraden!
Geert Zweistra
Geert Zweistra
In 1 woord TOP ervaring met Faraway Travel! Erg last minute hebben wij een rondreis aangevraagd op de Azoren, Wendy heeft dit in een zeer korte tijd kunnen regelen. We merkten dat ze er gelijk op zat en hield goed contact met ons. De reis zelf was echt heel fijn geregeld, alles was er... van vluchten, overtochten tot het verhuur van de auto's en dat precies zoals wij dat wilden. Aangezien het onze verkapte huwelijksreis was had ze een leuk flesje bubbels geregeld in het hotel en bij thuiskomst kregen we ook nog een leuke verrassing. Al met al was het geweldig. Heb je vragen op je reis? Wordt er vrij direct op gereageerd en geanticipeerd. We gaan zeker nog een keer boeken met Faraway Travel.
Marco Van Wegen
Marco Van Wegen
Afgelopen week hebben wij een mooie rondreis laten verzorgen door faraway travel (geholpen door Wendy), en het was ons ontzettend goed bevallen. Er werd goed geluisterd naar onze wensen en het budget wat wij ter beschikking stelde voor een korte vakantie. Alles word goed voor je geregeld, zelfs het inchecken van het vliegtuig zowel de heen als terugreis. Je krijgt voordat de vakantie begint een boekje toegestuurd waarin alles staat wat je per dag allemaal gaat doen en waar je overnachtingen bijvoorbeeld zijn, ook staan hier eventueel de tickets in van een eventuele excursie. Hier kan de voorpret al beginnen. Wij hebben een hele mooie 6 daagse rondreis gedaan door IJsland met een eigen huurauto. Wij deden de Route de Golden circle. Zo konden wij in een korte tijd toch een aantal hoogtepunten zien van IJsland.( vele watervallen de een nog mooier dan de ander, vele geisers, ijsschotsen warmwaterbronnen en nog veel meer) hadden op onze route 3 verschillende verblijfplaatsen waarvan 2 hostels en 1 B&B. De dag dat je ging vertrekken naar het volgende adres zorgden faraway ervoor dat je die dag ook langs alle bezienswaardigheid kwam die op de route lagen. Zo ging er geen dag verloren. De afstanden waren ook niet groot. Wat een leuke verrassing was bij thuiskomst was dat je een leuk kaartje kreeg. Kortom wij komen zeker nog een keer terug bij Wendy (faraway travel) Bedankt voor deze mooie bijzondere reis!
Jet van Beuningen
Jet van Beuningen
Een hele fijne reis naar de Azoren geboekt bij Faraway Travel. Goed contact met Wendy en alles tot in de puntjes verzorgd en geregeld. Heel persoonlijk contact, ook tijdens de reis, ontzettend fijn! Zou een reis met Faraway Travel zeker aanraden!
Selma De Jongh
Selma De Jongh
In augustus 2023 hebben wij als twee bevriende stellen een rondreis door IJsland gemaakt. De voorpret begon al tijdens het intakegesprek met Wendy. Het gesprek verliep in een prettige sfeer en Wendy heeft onze wensen goed geïnventariseerd. Al snel volgde een gedetailleerd uitgewerkt voorstel waar we nauwelijks wat aan veranderd hebben. Onze reis kregen we daarna in een mooi samengesteld boekje waarin we van dag tot dag alle informatie bij de hand hadden. De reis was fantastisch, we hebben veel gezien en ondernomen. Een hele mooie ervaring in een prachtig en bijzonder land, die we niet snel zullen vergeten. Wij kunnen Faraway Travel zeker aanraden. Het is een kleinschalig reisbureau dat staat voor een persoonlijke benadering, makkelijk benaderbaar is en je als reiziger zoveel mogelijk ontzorgt! Jan en Selma

Veelgestelde vragen rondreis Namibië

Gedurende het hele jaar is het mogelijk om een rondreis te maken door Namibië. De zon schijnt er namelijk bijna altijd. Het droge seizoen en de koelere temperaturen maken de periode maart tot en met oktober de meest gunstige reisperiode. Het is overdag dan niet té warm (ca. 25 graden) en er valt weinig regen, wat weer heel gunstig is voor het spotten van wildlife. De periode december tot en met maart is door de hoge temperaturen en regenval iets minder geschikt, maar wanneer je er voor kiest om vroeg op pad te gaan nog altijd goed te doen. Daarnaast is dit de tijd van het jaar die de woestijn in bloei brengt en is het heel geschikt voor het spotten van vogels.

Vanuit Faraway Travel organiseren we uitsluitend rondreizen door Namibië met een eigen huurauto. Dit is tevens de beste manier om je in Namibië te verplaatsen en ook de fijnste. Zo kunnen jullie onderweg stoppen waar en wanneer jullie willen.

Wanneer jullie willen gaan eilandhoppen combineren we meerdere eilanden. Voor het vervoer tussen de meeste eilanden vlieg je met kleine vliegtuigjes van Sata Airlines. Binnen de centrale eilandengroep vaar je eenvoudig met de boot over. Zowel de vluchten als de overtochten per boot duren erg kort. Hierdoor neemt het verplaatsen naar een ander eiland slechts enkele uren in beslag. Eilandhoppen is dus erg goed mogelijk op de Azoren. Welke eilanden we combineren tijdens jullie reis? Dat beslissen we op basis van jullie reiswensen. Zo stellen we jullie individuele rondreis door de Azoren helemaal op maat samen.

De munteenheid die wordt gebruikt in Namibië is de Namibische Dollar, afgekort als N$ (NAD). De munt is één op één gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR).

Tijdens de Nederlandse zomer is er geen tijdsverschil met Namibië. Tijdens onze wintertijd is het in Namibië 1 uur later.

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis die wij voor jullie volledig op maat maken.

 

Meer lezen over het proces van aanvraag tot rondreis? Neem een kijkje op de pagina Hoe werkt het?’

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Namibië met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Namibië met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Namibië op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Namibië aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.