Een individuele rondreis door Namibië op maat

Een individuele rondreis door Namibië op maat

Namibië is met haar sprookjesachtige en desolate landschap een uniek stukje Afrika. Het land kenmerkt zich door het ruige en uitgestrekte landschap, waar je je regelmatig alleen op de wereld waant. De Duits-koloniale geschiedenis van Namibië vind je nog op diverse plekken in het land terug, iets wat het land een geheel eigen karakter geeft. Maar waar je het land echt voor aandoet is de indrukwekkende natuur.

 

Het weidse landschap van Etosha National Park met haar veelzijdige wildpopulatie, de overweldigende grootsheid van de Fish River Canyon en de magische zandduinen van het Namib-Naukluft National Park. Namibië is hét land voor de ultieme roadtrip. Met of zonder kids, alleen of samen. Een betoverende rondreis gegarandeerd.

bezienswaardigheden uitgelicht

Majestueuze Zandduinen

Onaards oranjerood en meters hoog. De zandduinen in het uitgestrekte Namib-Naukluft N.P. zijn een sprookjesachtige verschijning. De indrukwekkende Sossusvlei, met haar dorre vlaktes, oranje duinen en dode bomen zou zomaar een decor kunnen zijn uit een scifi-film. Hier vind je, op 45 kilometer van de toegangspoort van Sesriem Canyon, Dune 45. Met een hoogte van zo’n 170 meter een van de hoogste duinen. Wie deze duin in de vroege ochtend beklimt en voor zonsopgang op de top staat, zal zich vergapen aan de schoonheid die de zonsopkomst met zich meebrengt. Ook de zonsondergang, die de omliggende duinen in vuur en vlam zet, is een waar spektakel.

Namib-Naukluft N.P.

Etosha N.P.

Safari in Namibië

Een safari mag niet ontbreken tijdens jouw reis door het prachtige Namibië. En waar kun je dit beter doen dan in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha N.P.? Dit nationale park kenmerkt zich door de grote diversiteit aan landschappen en de vele diersoorten die het huisvest. Hier vind je vier van de Big Five: leeuw, luipaard, olifant en neushoorn. De enorme Etosha-zoutpan trekt zowel in het droge seizoen als in de regenperiodes veel diersoorten aan. En met meer dan 340 vogelsoorten is ook de echte vogelaar hier aan het juiste adres. Maar vergeet de kleinste inwonertjes van het land niet! De Namibische woestijn leeft en is het thuis van vele kleine (en bijzondere) dieren. Tijdens een Living Desert-excursie in Swakopmund laat een gids jou al dit moois van dichtbij zien. Een unieke ervaring!

Tongariro

De Grand Canyon van Afrika

Groot, groter, grootst. Fish River Canyon wordt niet voor niets de Grand Canyon van Afrika genoemd. Met haar lengte van 160 kilometer, breedtes van zo’n 27 kilometer en op sommige plekken een diepte van wel 550 meter, is het één van de grootste kloven ter wereld. Vanaf diverse uitzichtpunten is dit indrukwekkende kunstwerk van de natuur goed te bewonderen. Maar wie net een stapje verder wil, betreedt (samen met een gids) de canyon voor een wandeling.

Fish River Canyon

Appelgebak en eeuwenoude volksstammen

Apfelstrüdel en schnitzel, ook dat is Namibië! Het Duits-koloniale verleden van het land heeft op diverse plekken zijn sporen nagelaten. Zo bestel je in het kuststadje Swakopmund met gemak een ‘kaffee mit kuchen’ en kun je op sommige plaatsen nog aardig terecht met je beste Duits. In hoofdstad Windhoek wordt nog altijd het jaarlijkse Oktoberfest gevierd: Duits bier in Namibische sferen. Een hele belevenis! Namibië heeft natuurlijk meer culturele schatten. Damaraland, met haar wilde landschap en oude rotstekeningen, is daar een goed voorbeeld van. Het gebied is het thuis van de eeuwenoude Himba-stam, die nog altijd op traditionele wijze leeft.

Taupo

5/5

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Namibië met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Namibië met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Namibië op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Namibië aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.