Een individuele rondreis door Nieuw-Zeeland op maat

Een individuele rondreis door Nieuw-Zeeland op maat

Midden in de oceaan, op ten minste 24 uur vliegafstand, ligt Nieuw-Zeeland. Een land met prachtige, ongerepte, natuur, schitterende bergketens en een uitgestrekte kustlijn. Volgens velen is Nieuw-Zeeland een van de mooiste landen ter wereld! Nieuw-Zeeland leent zich perfect voor een fly and drive rondreis.

Met jullie eigen huurauto of camper verkennen jullie de diverse landschappen van Nieuw-Zeeland en vallen zo van de ene in de andere verbazing. Nieuw-Zeeland is een hele geschikte bestemming voor iedere natuurliefhebber. Voor wandelaars heeft het land nog nét dat stukje extra te bieden; er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van wandelingen door unieke landschappen. 

 

De type wandelingen passen we dan uiteraard aan op jullie voorkeuren. Want wij maken ten slotte iedere rondreis door Nieuw-Zeeland op maat. Neem rustig een kijkje op onze website en vraag vrijblijvend een reisvoorstel op maat aan. Wij organiseren jullie rondreis door Nieuw-Zeeland graag. 

bezienswaardigheden uitgelicht

Honderden eilanden bij bay of islands

In de regio Northlands vind je vlak voor de kust van Paihia “Bay of Islands”: een 16 kilometer brede baai met daar in meer dan 100 kleine eilandjes. Tijdens een bezoek aan Bay of Islands vaar je met een ruime zeilboot tussen de eilanden door. Onderweg spotten jullie dolfijnen en na een korte wandeling naar boven op één van de eilanden heb je een waanzinnig uitzicht over Bay of Islands.

Bay of Islands

Rotorua

Vulkanische activiteit in Rotorua

Wanneer je Rotorua binnenrijdt rúík je de vulkanische activiteit. Terwijl je in de buurt komt van Rotorua hoef je enkel je neus te volgen. De geur van rotte eieren wordt steeds heftiger en bevestigt de vulkanische activiteit in de omgeving. Rotorua is omringd door warmwaterbronnen, geisers en zwavelpoelen en dus kan een bezoek aan één van de geothermische parken in deze regio zeker niet ontbreken. 

Tongariro

Een waanzinnige dagwandeling

Eén van de spectaculairste wandelingen die je kunt maken op het Noordereiland is de “Tongariro Crossing”. Het is een wandeling van ca. 20 kilometer en 800 hoogtemeters door vulkanisch gebergte, wat de wandeling heel geschikt maakt als uitdagende dagwandeling. De route brengt gaat dwars door het vulkanische landschap en brengt jullie uiteindelijk bij een aantal helderblauwe meren. 

Tongariro

Ontspannen in thermische bronnen

Heerlijk ontspannen doe je in de terrassen van Wairakei. Hier wordt heet, thermisch water, rechtstreeks uit de aarde  in baden gegoten. Het resultaat; heerlijk warme baden midden in de natuur voor ultieme ontspanning. En laat het water nu ook nog eens goed zijn voor je huid. Een win-win! 

Taupo

Paradijselijke stranden in Abel tasman N.P.

In het noorden van het Zuidereiland vind je Abel Tasman Nationaal Park. Dit is het kleinste Nationale Park van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de mooie stranden en uitgebreide wandelmogelijkheden. Het beste verken je dit Nationaal Park met een boot. Onder het genot van een heerlijk kopje thee varen jullie de oceaan over en genieten van het waanzinnige uitzicht alvorens jullie aanmeren voor een bezoekje aan de heerlijke stranden en een duik in de oceaan. 

Abel Tasman

Queenstown

Tijd voor adrenaline in Queenstown

Queenstown is dé plaats voor het ondernemen van actieve activiteiten. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt het hier doen. Zo kun je hier raften, bungeejumpen, hydrospeeten tussen de canyons in de rivier of zelfs skydiven vanuit het vliegtuig.  Welke uitdaging ga jij aan?! 

Tongariro

Magisch Nieuw-Zeeland bij Milford Sound

Diep in het zuiden van Nieuw-Zeeland, verscholen in het fjordenlandschap. ligt een wel heel bijzondere plek genaamd “Milford Sound”. Milford Sound is een fjord van maar liefst 16 kilometer diep. Het fjord snijdt diep het land in en laat water grenzen aan bergwanden van maar liefst tientallen meters hoog. Door de grote hoeveelheid regen in dit gebied denderen er van de bergwanden veel watervallen af wat prachtige plaatjes oplevert. 

Milford Sound

De hóógste berg van Nieuw-Zeeland

De hoogste berg van Nieuw-Zeeland is Mount Cook. Deze berg van maar liefst 3.724 meter hoogte torent, samen met de omliggende bergen, uit het landschap van Nieuw-Zeeland. Een indrukwekkend gezicht, zeker doordat de bergpieken zich afsteken tegen helderblauwe meren. In de omgeving van Mount Cook kun je een mooie (korte en lange) wandelingen maken terwijl je geniet van het waanzinnige landschap. 

Mount Cook

5/5

Veelgestelde vragen

In principe kun je gedurende het hele jaar afreizen naar Nieuw-Zeeland, maar de beste reistijd is gedurende de zomer. De zomer in Nieuw-Zeeland duurt van december tot en met maart. Afreizen in het voor- of najaar (september t/m november vs. eind maart tot en met mei) is ook heel goed mogelijk. Houd rekening met – zeker ’s avonds – wat koeler weer. Het voordeel van reizen in deze periode is dat het qua toerisme een stuk rustiger is en dat de prijzen van accommodaties en auto/camperhuur lager liggen. Dit maakt een rondreis in dit seizoen voordeliger. Een rondreis in de winter is óók mogelijk. Houd in deze periode wel rekening met mogelijke sneeuw en lagere temperaturen (±10 graden overdag). 

Rondreizen door Nieuw-Zeeland organiseren wij uitsluitend met een eigen huurauto of campervan. Dit is gelijk ook de meest eenvoudige én avontuurlijke manier om Nieuw-Zeeland te ontdekken. Met een eigen huurauto of campervan kun je onderweg daar stoppen waar je wilt;  zo halen jullie het maximale uit jullie rondreis.

In Nieuw-Zeeland betaal je met de New Zealand Dollar (NZD). De meeste betalingen kun je ter plaatsen voldoen met je eigen bankpas of credit card. Daarnaast zijn er ter plaatse voldoende geldautomaten om cash geld in de lokale valuta op te nemen. 

Het tijdsverschil is in de zomer 13 uur en in de wintertijd 12 uur. Je gaat 12 of 13 uur vooruit in de tijd. 

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis! 

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Nieuw-Zeeland met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Nieuw-Zeeland met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Nieuw-Zeeland op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Nieuw-Zeeland aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.