Een individuele rondreis door Thailand op maat

Een individuele rondreis door Thailand op maat

Wanneer je aan Thailand denkt, denk je waarschijnlijk aan tempels, lekker eten en mooie stranden. Het is een heerlijk land met een rijke cultuur en en een mooie, groene natuur.

Ben je nog niet eerder in Azië geweest of wil je een reis maken met kinderen? Dan kan Thailand zomaar een hele geschikte bestemming zijn voor jullie. Het vervoer in Thailand is namelijk allemaal perfect geregeld en je kunt er op een aangename manier kennis maken met de Aziatische cultuur. Maar ook als je al eens eerder in Azië bent geweest, is Thailand een prachtig land om naar af te reizen. Thailand is namelijk erg groot en de diversiteit in het land zorgt ervoor dat er voor elk wat wils is. Kiezen jullie ervoor om enkele culturele steden te bezoeken en volop ondergedompeld te worden in de lokale cultuur? Of trekken jullie de jungle in om de natuur te ontdekken?

Iedere rondreis is uniek: wij maken jullie rondreis door Thailand volledig op maat op basis van jullie reiswensen!

bezienswaardigheden uitgelicht

Cultuur snuiven in Bangkok

Wanneer je voor het eerst arriveert in Bangkok kan het echt wel even wennen zijn. Een drukke stad en een totaal andere cultuur. Juist dat maakt Bangkok zo bijzonder! Bangkok heeft prachtige tempels, waarvan je er tijdens jouw tijd in Bangkok zeker een paar gaat bewonderen. Een andere manier om de stad te verkennen is door het maken van een fietstocht van een aantal uren. Zo kom je op plekken waar je te voet niet zo snel zou komen en maak je kennis met het échte Bangkok.

Bangkok

Chiang Mai

De jungle in in Chiang Mai

Na een treintocht vanuit Bangkok arriveer je al vroeg in de ochtend in de noordelijk gelegen stad Chiang Mai. Ten opzichte van de drukte in Bangkok, kom je hier helemaal tot rust. In Chiang Mai kun je veel verschillende dingen doen. Je kunt de jungle in trekken, een mooie wandeling maken of bijvoorbeeld gaan ziplinen. In de avond bezoek je de beroemde nachtmarkt, waar je veel leuke souvernirs kunt aanschaffen en een heerlijk hapje kunt eten.

Tongariro

Slapen in een drijvend hutje

In het zuiden van Thailand tref je één van de oudste regenwouden ter wereld aan in het Khao Sok Nationaal Park. Tijdens je verblijf slaap je in een drijvend hutje en trek je erop uit op het land en op het water. Veelal hoor je enkel het geluid van kabbelend water en hoor je spelende aapjes om je. Heerlijk om een paar dagen tot rust te komen of wat leuke wateractiviteiten te doen.

Khao Sok

Prachtige stranden

Thailand heeft ontelbaar mooie stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Afhankelijk van het seizoen, jouw reisvoorkeuren en de verdere plekken die je in Thailand bezoekt kijken wij welk eiland het beste bij jou past. Zo vergroten we de kans dat je heerlijk weer op jouw ideale strandbestemming hebt!

Thaise Stranden

River Kwai

River Kwai heeft een ruwe en rijke geschiedenis. Hier werkten duizenden krijgsgevangen tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de spoorweg die gebruikt werd door de Japanners voor de bevoorrading van hun troepen in Myanmar. Naast de spoorweg staat River Kwai bekend om de waanzinnige natuur en drijvende vlotten op het water. Tijdens jullie verblijf in River Kwai overnachten jullie op een drijvende vlot op het water. Stroom is er niet, maar ’s avonds wordt de accommodatie verlicht met olielampen. Magisch!

River Kwai

Phuket

Prachtige rotsformaties in het zuiden

In het zuiden van Thailand liggen een aantal baaien met prachtige rotsformaties. Tijdens een dagtour varen jullie over de Thaise wateren en verkennen jullie de mooie baaien en lagoons. Tussendoor maken jullie een korte kajaktocht tussen de rotsformaties door. En nabij het plaatsje Phuket ligt onder andere ‘James Bond Island’, welke het decor was van de film The Man with the Golden Gun. Leuk om een kijkje te nemen! 


Tongariro

Ruïne tempels in Ayutthaya

Ongeveer 100 kilometer ten noorden van Bangkok ligt de ruïnestad Ayutthaya. Ayutthaya was voor meer dan 400 jaar de hoofdstad van Siam, de vroegere naam van Thailand. In 1767 vielen de Birmezen Thailand binnen en Ayutthaya werd bijna volledig vernield. De resterende ruïne tempels en paleizen zijn indrukwekkend om te zien.

Ayutthaya

Ang Thong National Marine Park

Op zo’n 2 uur varen van Koh Samui bevindt zich het “Ang Thong Nationaal Marine Park”. Hier vind je 42 onbewoonde eilandjes die omringt zijn door helderblauw water. Ondanks dat het hier vrij toeristisch is, is het leuk er te snorkelen of gewoon om tussen de prachtige omgeving door te varen. Ook kun je bij And Thong National Marine Park goed duiken.

Koh Samui

5/5

Veelgestelde vragen

Het is lastig om deze vraag éénduidig te beantwoorden. Iedere regio heeft een andere klimaat, waardoor je door Thailand het hele jaar rond kunt reizen. In Thailand is het het hele jaar tropisch warm. Het grote verschil is de hoeveelheid regen in het regenseizoen verspreid over de verschillende regio’s. In het algemeen geldt dat de beste reistijd ligt tussen november en mei, maar als gevolg van klimaatverandering is het weer steeds lastiger te voorspellen. Goed om in het achterhoofd te houden is dat wanneer het regent in Thailand er doorgaans, net zoals in de rest van Azië, tropische buien vallen. In een korte tijd kan er ontzettend veel regen naar beneden vallen. En kort erna kan het zomaar weer zijn stralend zonnig zijn.

Tijdens een rondreis door Thailand zullen jullie gebruik maken van verschillende manieren vervoer. Tussen verschillende plaatsen zullen jullie je verplaatsen met shuttle busjes. Een lokale chauffeur (geen vaste chauffeur) brengt jullie van A naar B. Ook is het in Thailand mogelijk om gebruik te maken van de (nacht)trein. Een fijne, duurzame, manier om lange afstanden af te leggen. Alternatief vallen ook binnenlandse vluchten binnen de mogelijkheden voor de lánge afstanden.

In Thailand betaal je met de Thaise Bath. In alle grote steden is het mogelijk om geld (contant) op te nemen met bankpassen met Maestro, Mastercard en Visacard. Het is belangrijk je bankpas op wereldprofiel te zetten en daarnaast adviseren wij het altijd om wat contante euro’s mee te nemen, voor het geval een geldautomaat het niet doet.

Het tijdsverschil is in de zomer 5 uur en in de winter 6 uur. Je gaat 5 of 6 uur vooruit in de tijd. 

Wanneer jullie via de ‘boek jouw droomreis’-pagina een aanvraag plaatsen voor een rondreis, stellen wij allerlei vragen rondom jullie wensen voor op reis. De antwoorden op deze vragen geven ons input voor een eerste indicatie voor jullie rondreis. Nadat wij deze input tot ons hebben genomen volgt een kort telefonisch gesprek om jullie reiswensen nog helderder te krijgen. Al deze input gebruiken wij voor het samenstellen van jullie reis inclusief activiteiten die bij jullie passen. Zo maken wij voor iedereen een unieke rondreis! 

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Thailand met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Thailand met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Thailand op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Thailand aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.