Een individuele rondreis door Vietnam op maat

Een individuele rondreis door Vietnam op maat

Vietnam is een ontzettend veelzijdige bestemming met een rijke geschiedenis. En dat merk je overal! Tijdens een vakantie naar Vietnam kom je in aanraking met de drukke Aziatische cultuur in de steden. Je komt volop tot rust in de groene binnenlanden. In het zuiden heeft Vietnam een aantal prachtige stranden. Of reis af naar het Vietnamese Phu Quoc om jouw rondreis naar Vietnam op een eiland af te sluiten!

Geïnteresseerd in een reis naar Vietnam?

 

bezienswaardigheden uitgelicht

Tussen de rijstvelden

Wanneer je de drukte van de stad achter je laat en vertrekt naar het noordwesten van Vietnam, kom je terecht in een zee van rust. Sapa, één van de bekendste bergdorpjes van Vietnam. Sapa staat bekend om de prachtige vergezichten, uitgestrekte groene rijstvelden en prachtige valleien. De omgeving is enorm cultuurrijk en ideaal om een aantal prachtige wandelingen te maken. Hou je niet van wandelen? Ook dan is het een bijzondere kans om voor een paar dagen naar Sapa te trekken. Je kan de prachtige natuur te bewonderen en de inheemse cultuur te verkennen.

Sapa

Halong Bay

2000 eilandjes met hoge rotsformaties

Tijdens een vakantie naar Vietnam kan een bezoek aan Halong Bay, of één van de andere nabijgelegen baaien, niet ontbreken. Halong bay bestaat uit meer dan 2000 eilandjes die door de hoge rotsformaties ver boven het blauwgroene water uitsteken. Je kunt tijdens jouw rondreis naar Vietnam ervoor kiezen om een tour op een traditionele boot te maken. Gedurende twee dagen vaar je dan tussen de prachtige rotsformaties, bezoek je eeuwenoude grotten en geniet je van heerlijke maaltijden en een prachtig uitzicht. Vanuit Faraway brengen we meestal een bezoek aan één van de baaien náást Halong Bay, omdat deze een stuk minder toeristisch is en misschien nog wel mooier is.

 

Tongariro

De vietnamese Hooglanden

Wanneer je wat langer naar Vietnam gaat kun je ervoor kiezen om een aantal dagen de hooglanden van Vietnam in te trekken. Je reist dan in een aantal dagen van het plaatsje Hoi An naar het plaatsje Mui Ne, via de Ho Chi Minh trail. De Ho Chi Minh Trail had tijdens de Vietnamoorlog een belangrijke functie, omdat zij Noord- en Zuid Vietnam met elkaar verbond via Laos en Cambodja en zo het Nationaal Front voor de Bevrijding van Zuid-Vietnam kon bevoorraadden. Tijdens een tour door het binnenland breng je een bezoek aan kleine dorpjes, een oude Amerikaanse luchtbasis , een oud hooggelegen slagveld, prachtige meren, en nog veel meer!

Ho Chi Minh trail

Waar de tijd lijkt stil te staan

Al varend in een klein, houten bootje, over de Mekong Delta, heb je het gevoel dat je terug gaat in de tijd. Hier maak je kennis met het leven dat zich met name afspeelt op het water. Ondanks dat de rest van Vietnam in een snel tempo ontwikkelt, lijkt het alsof de tijd hier stil staat. Mensen leven hier zoals zij dat al eeuwen doen en verhandelen hun eigen groene en fruit op drijvende markten.

 

Mekong Delta

5/5

Boek nu jullie rondreis op maat naar
Vietnam met Faraway Travel

Boek nu jullie rondreis op maat naar Vietnam met Faraway Travel

Ben jij na het zien van deze bestemming enthousiast geworden en kun je niet wachten om naar Vietnam op vakantie te gaan? Vraag dan nú vrijblijvend een op maat gemaakt reisvoorstel voor jullie reis naar Vietnam aan! Wij kunnen niet wachten jullie rondreis te organiseren.